Kaj je “anti-maskara” gibanje in zakaj ga vsi obožujejo?

29. september 2022

Kaj je “anti-maskara” gibanje in zakaj ga vsi obožujejo?

29. september 2022
Foto: Instagram

TikTok je že od svojega začetka glavno središče lepotnih in mejkap trendov, tokrat pa ga je prevzelo gibanje proti maskari, ki spodbuja nanašanje maskare na popolnoma nove načine.

Še en dan, še en lepotni trend. Oziroma še en “TikTok trend”. Ker navsezadnje gre za aplikacijo, kjer se dogaja vse in kjer se v loncu, polnem vsebine, dušijo novi trendi.

Od vseh skupnosti na TikToku sta lepota in ličenje najmočnejši. Večina trendov se ustvari v teh skupnostih. Nohti so najpogostejši trend, od barv do vrst manikure. Imeli smo tudi tretma “slugging”, ki se uporablja na suhi koži, lahko pa tudi na suhih laseh. Zdaj so na vrsti oči, natančneje trepalnice in njihova najboljša prijateljica maskara.

Gibanje “proti maskari” je nov trend, ključnik #antimascara pa ima na TikToku že 46 milijonov ogledov. Čeprav nam samo ime zveni, kot da gre za gibanje, ki želi popolnoma zavrniti maskaro, to sploh ni. Ravno nasprotno, gibanje proti maskari želi spodbuditi uporabo maskare na povsem nove načine.

@lenkalul anti mascara eyes 🖤 ad using Eyeko black magic cocoa edit eyeliner from my @boxycharm 🫶🏼 ib @divinamuse #boxycharm #boxycharmpartner #makeup ♬ original sound – EX7STENCE™

Vemo, čemu služi maskara: poveča volumen in dolžino trepalnic ter definira (uokvirja) pogled. Gibanje proti maskari pa navaja, da je za poudarjanje trepalnic in oči, maskaro mogoče uporabiti tudi na druge načine, ne samo tradicionalne.

Kaj to pomeni? To pomeni, da maskaro namesto izključno na trepalnice, nanesemo še na veke in druge žariščne točke obraza, s čemer ustvarite drzen pogled z naslovnice modne revije.

@makeupbysamanthaharvey Trying the anti mascara trend! This was the fastest, easiest & coolest look ever !! I’m obsesedddd🖤 IB @divinamuse #antimascara #darkmakeup #creativemakeup #makeuphack #makeupart #mascarahack #fyp ♬ Feel Good Inc x Fellas In Paris – Jason

Anti-maskara zagotovo ni za vsakdanji videz (lahko pa je, odvisno od tega, kaj smatrate za “vsakdanji”). Neguje kreativnost in doživljanje lepote in res se lahko strinjamo, da je kreativnost pri uporabi maskare na nivoju.

Ustvarjalci vsebin na TikToku so prikazali različne načine uporabe maskare: prelevila se je v senčilo, črtalo za oči, mnogi pa jo uporabljajo kot slikarski čopič, s katerim na obrazu ustvarjajo male umetnine.

Če želite skočiti v ta novi trend, smo izbrali nekaj videoposnetkov, iz katerih lahko dobite nekaj navdiha.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close