Kaj je pravzaprav face fitness in ali res daje rezultate?

27. julij 2020

Kaj je pravzaprav face fitness in ali res daje rezultate?

27. julij 2020

Na vsake toliko časa se v beauty svetu pojavi nov »gadget«, nova tehnika in novi najboljši način, da dosežete zavidanja vreden rezultat.

Hkrati pa številni lepotni trendi niso nič revolucionarnega, le nekoliko so padli v pozabo.

Sem štejemo retro domačo aerobiko (se spomnite Jane Fonda?!), ki smo jo na veliko uporabljali v času karantene, ali starodavne tehnike Gua Sha masaže, ki smo jo odkrili pred kratkim.

Trenutna kaprica ali res deluje?

Danes govorimo o kombinaciji vsega, kar jemljemo za fitnes, vendar za obraz.

Gre namreč za vadbo obraznih mišic, na katere prisegajo številne zvezde, pa tudi ženske, ki jih poznamo v vsakdanjem življenju.

Konec koncev ima tudi obraz, tako kot telo, mišice (če smo natančni, 43) in vprašanje, kaj si s treningom pridobimo, je čisto na mestu.

Kaj je fitness obraza?

Natančne opredelitve sicer ni, razne v smislu, da gre za vaje in tehnike, ki pomagajo vzdrževati optimalno fizično zdravje. Da, vemo, da se sliši abstraktno, vendar to vključuje vse, od joge in drugih obraznih vaj, do elektrostimulacije obraznih mišic, pa vse do Gua Sha.

Kaj obljublja face fitness pa smo vprašali Saro Bičič, lastnico Sensitivity and Beauty, ki bo prihodnji teden prvič gostila Gua Sha Self-Care online delavnico.

 Zakaj sploh izbrati naravni lifting obraza?

“Ker so obrazne mišice najkrajše mišice na telesu in jih zaradi tega zelo hitro aktiviramo. Prav to je razlog, da so rezultati vidni že po prvem tretmaju.

S staranjem se obrazne kosti začnejo premikati gravitacijsko navzdol in posledično zdrsnejo z njimi tudi mišice in koža. Tako se začne obraz počasi povešati, koža začenja izgubljati elastičnost in na določenih predelih nastajajo gubice.

Gubice in mišična napetost so posledica emocij, ki jih izražamo skozi življenje. S pritiskom na točke in s sproščanjem točno določenih področji, ustvarimo pri stranki blagodejno stanje.”

Kaj je Gua Sha tehnika?

“Gua Sha terapija je podporna metoda akupunkture. Izvajamo jo s posebnim Gua Sha ploščkom (poldragi kamen) v velikosti manjšega glavnička, s katerim drgnemo po koži vzdolž meridianov (energijskih poti). Gua sha v prevodu pomeni »strganje vročine«. Z drgnjenjem ob kožo izboljšamo prekrvavitev tkiv, spodbudimo limfo in aktiviramo mišice

Koža med izvajanjem Gua Sha terapije rahlo pordi, vendar se ne poškoduje. Drgnjenje in pritiskanje na izbrane akupunkturne točke je zelo prijetno in sproščujoče. Ta tehnika pripomore k bolj svežemu videzu obraza, obnavljanju kože, glajenju gubic, liftingu in zmanjševanju zabuhlosti.”

Kako začeti s to tehniko?

“Tehnika je primerna za vsakogar.  Enostavna, a vseeno je zelo pomembno, da se je naučimo od strokovnjaka, saj gre le za obrazne strukture, kot je koža, mišice, limfni sistem, ožilje ter podkožna maščoba. Zato je zelo pomembno, kako pristopimo do vsake, saj ne želimo, da bi prišlo do mikro-poškodb, ki bi naredile več škode kot koristi.”

Kako premagati večni izgovor »nimam časa«?

“Odgovorila bom kar z vprašanjem »Koliko časa si si pripravljena vzeti zase?« 3 min, 5 min, 10 min ali 20 min? Gua Sha je idealna tehnika za ženske, ki imajo aktivno in polno življenje, saj jo lahko izvajamo le nekaj minut, kadarkoli v dnevu in kjerkoli, saj Gua Sha plošček lahko nosimo s seboj. Že 3-minutni ritual lahko prinese do svežega videza kože, z nekaj več minutami uspemo dobiti učinek »sijočega pogleda« in dvignjenih obrvi, če pa se odločimo za daljši tretma so pa rezultati optimalni.”

Kakšne rezultate obljublja in v kolikšen času?

“Profesionalen pristop zagotavlja spremembe v izgledu, sijoči koži, in počutju že po prvem tretmaju.

Z vsakodnevno domačo uporabo ali  s paketom petih tretmajev se že po dveh tednih vidijo pomembne spremembe kot so:

–       izboljšanje biološkega procesa “gravitacijskega drsenja”

–       stimulacija naravne proizvodnje elastina – koža je bolj elastična

–       izjemna prekrvavitev kože

–       pospešitev limfe in posledično izločanje toksinov

–       sijoča koža.”

Kje se lahko naučimo Gua Sha tehnike?

“Ker menim, da je profesionalni pristop ključnega pomena pri doseganju rezultatov, sem se poleg tretmajev odločila nuditi tudi delavnice, ki jih zaradi trenutne situacije izvajam preko spleta.

Veliko strank se odloči tudi za bolj oseben pristop z osebnim svetovanjem. Tu se lahko prilagodim strankinim željam, skupaj se odločiva za predel obraza, ki bi potreboval poglobljeno obravnavo in na tak način so rezultati še učinkovitejši.”

Če vas zanima naravni anti-aging s pomočjo tehnike Gua Sha, potem vas vabimo, da se Sari pridružite na online delavnici, ki bo ta četrtek ob 18. uri. Prijavite se lahko TUKAJ!

Foto: osebni arhiv Sare Bičič, Instagram

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close