B. G. / 14. julij 2022

Kaj obleči v službo, ko je zares vroče?

Pred nami so spet vroči dnevi, ko bi na sebi najraje imeli čim manj kosov oblačil, kar pa za v službo seveda ni primerno. Kaj pa JE primerno?

Čaka nas nov vročinski val, ki nas postavlja pred številne izzive. Eden od njih je tudi ta, kako se primerno obleči za delovno mesto, kjer japonke in mini krila morda niso sprejemljiva.

Kosi, ki se vam zdijo v vročini primerni za dopust, so morda povsem nesprejemljivi v pisarni. Če ste v dilemi, kaj (poleg klasične poletne obleke, seveda) obleči za v službo v prihajajočih vročih dneh, berite dalje.

Foto: IMAXtree

Glavno pravilo?

Osredotočite se na kose iz lahkotnih materialov kot sta lan in liocel. Liocel je regenerirano celulozno vlakno iz lesa evkaliptusa, tkanina pa je mehka, sijaj spominja na svilo, poleg tega pa je izredno zračna.

Foto: IMAXtree

Kaj ja in kaj ne

Tunika

Da, ampak le, če je dovolj dolga in ne razkriva preveč dekolteja. Dodajte ji pas, visoke pete in v trenutku se bo spremenila v zračen poletni kos tudi v pisarni.

Kratke hlače

(Pre)kratke džins hlače so za delovno okolje skoraj povsod nesprejemljive, drugače pa je z drugimi materiali in dolžinami. Najboljše so takšne z višjim pasom, ki segajo do sredine meč in iz materiala, ki diha. Odlično se podajo k srajci in suknjiču, k balerinkam ali sandalom s peto.

Foto: IMAXtree
Foto: IMAXtree

Črna obleka

Čeprav se črnina zdi poleti nesprejemljiva, pa so laneni kosi v črni barvi lahko zelo primerni poletni kosi. Črna lanena obleka bo zato delovalo zelo elegantno in bo odlična izbira tudi za v službo, k njej pa lahko kombinirate skoraj vse.

Majica brez rokavov

Ta na nekaterih delovnih mestih ni sprejemljiva, kjer pa je, pa naj bo čim bolj klasična. Naj nima preglobokega izreza in naj bo iz materiala, ki diha. Kombinirajte jo z modnimi širokimi hlačami, ki vas bodo prijetno hladile.

Foto: IMAXtree
Foto: IMAXtree

Pajac

Lahkotni pajac je ob vročih dneh zelo dobrodošel kos, ki je videti tudi zelo šik. Za dodatno mero elegance ga kombinirajte z visokimi petami, za večerni potep pa se preobujte v sandale brez pet ali pa kar v superge.

Krilo z razporkom

To se zdi fina ideja za res vroče dni, vendar pa razporek na delovnem mestu ne sme segati previsoko. Vseeno je potrebno paziti na primernost in eleganco.

Foto: IMAXtree
Foto: IMAXtree

Nikoli pa ne boste zgrešili z ...

… s hlačnim kostimom

Super izbira za vse, ki vas v službi pod klimo zebe. Poleti izberite takšnega iz lanu, saj se bo odlično obnesel tudi zunaj na soncu. V njem vam ne bo prevroče, hkrati pa boste zaščiteni pred močnimi sončnimi žarki. Elegantno in zelo pametno oblačenje, bi lahko rekli.

…. z lahkotno srajco v kombinaciji s širšimi hlačami

Skupaj z udobnimi sandali je to vedno najvarnejša izbira, pa naj bo vročinski val ali ne. Če boste poleti (kot že omenjeno) pogosteje izbrali kose iz lanu ali liocela, boste vročino prenašali bistveno lažje.

Foto: IMAXtree
Foto: IMAXtree
Foto: IMAXtree

Dodatna modna pomoč

Če se želite še malo bolj poglobiti v svoj slog, raziščite barve, ki vam najbolj pristojijo. Preverite v članku S pomočjo tega trika ugotovite, katere barve vam zares pristajajo!

Avtor
Piše

B. G.

New Report

Close