Kaj početi na prvi dan v letu?

01. januar 2023

Kaj početi na prvi dan v letu?

01. januar 2023
Foto: Unsplash

Prvi dan v letu mnogi jemljemo kot nov začetek in čas za nove izzive. Kako produktivno začeti leto, da nas bo napolnilo z optimizmom za preostanek?

Za večino ljudi se veliko praznovanje novega leta odvija na silvestrovo. Toda tukaj smo, da vam povemo, da je lahko novoletni dan prav tako zabaven! Svoj prvi dan v letu lahko pozdravite z nakupovanjem, osvežitvijo doma ali izražanjem svojih novoletnih zaobljub. Želite namesto tega preživeti čas zunaj? Naše ideje pokrijejo vsa področja.

Ne glede na to, kako si predstavljate svoj prvi dan v letu 2023, smo prepričani, da vam bo katera od teh aktivnosti pripomogla, da boste novo leto začeli na pravi način.

1. Preizkusite nekaj novega

Preizkušanje novih dejavnosti in ogledovanje novih krajev ne le obogatita življenja, lahko tudi izboljšata vaše razpoloženje in dobro počutje.

Začnite leto 2022 z nečim novim, kar je tudi enostavno, na primer obisk parka v vašem mestu, kjer še niste bili. Preizkusite nov šport, kot je golf, drsanje, morda tek na smučeh? Že samo poslušanje nove glasbe, ki je še niste slišali, bo izboljšalo vaše počutje.

Foto: Unsplash

2. Pojdite na izlet

Usedite se v avto in pojdite na izlet. Za mnoge je že samo vožnja po dolgih cestah zabavna, na koncu pa vas lahko čaka še zabavna avantura. Odpravite se lahko na obalo, na kosilo v drugo mesto ali pa v hribe, kjer lahko izlet združite še z aktivnostjo.

3. Bodite aktivni

Za mnoge novoletne zaobljube vključujejo aktivnost in pogostejše udeleževanje pri športu. Večina fitnesov in športnih dvoran je odprtih tudi na praznike. Zato nadenite svojo najljubšo športno opravo in naredite nekaj dobrega zase!

Še bolj zabavno bo, če se vam na treningu pridruži kakšna bližnja oseba. Aktivnost v paru dokazano mine hitreje in se zdi lažja.

4. Pospravite dom

Verjetno ste med prazniki prejeli več kot nekaj novih kosov oblačil, da vaša omara ne bo pokala po šivih, preglejte, kaj vam je všeč in nosite, ostale obleke pa lahko darujete ali prodate.

Ko končate z oblekami, se posvetite kuhinji in preteklim artiklom v omarah. Zagotovo se kje skriva kakšna pločevinka še iz leta 2020. Posvetite se vsakemu prostoru in kotičkom, ki jih običajno ne pogledate.

Foto: Unsplash

Ko končate z nekaterimi bolj zamudnimi majhnimi prostori vašega doma, ki zahtevajo posebno pozornost, je čas za globoko čiščenje, ki se ga čez leto pogosto izogibamo.

To pogosto pomeni, da se spustite na roke in kolena, da očistite stranišče, tla in podstavke, splezajte na lestve, da očistite stropne ventilatorje in žaluzije – vendar bo zadovoljstvo po tem odlično.

5. Zapišite si vse svoje resolucije

Imeti namen delati v smeri pozitivnih ciljev ali pa jih dejansko načrtovati, sta dve popolnoma različni stvari.

Vzemite si trenutek in si zapišite nekaj zaobljub za novo leto, ki je pred nami. Poskusite s pristopom “več tega/manj onega” in dodajte razloge, da jih boste lažje prebrodili. Prav tako lahko začnete voditi dnevnik hvaležnosti – raziskave pravijo, da se dobro počutje izboljša, če si vsak dan vzamete le nekaj minut časa, da ste pozorni na to, za kaj morate biti hvaležni.

Foto: Unsplash

6. Vzemite si dan zase

Vsekakor pa si lahko vzamete tudi dan zase zaslužite si ga. Tudi če so spa centri na novega leta dan zaprta, si še vedno lahko privoščite malo nege zase. Polepšajte si dan in naredite sami svoje spa tretmaje doma. Privoščite si masko za obraz, lase in toplo dišečo kopel.

Za druge pa dan zase morda izgleda malce drugače. Če vam različni tretmaji ne ustrezajo, se lahko uležete na kavč, oviti v svojo najljubšo odejo. Sprostite se, glejte televizijo, naročite pico. Uživajte v tem lenobnem (a produktivnem, saj vam pomaga okrevati) dnevu, saj je pred vami novih 364 dni produktivnosti.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close