Kaj se skriva za fotografijo manekenke z odprto zadrgo, ki je obkrožila svet?

16. september 2020

Kaj se skriva za fotografijo manekenke z odprto zadrgo, ki je obkrožila svet?

16. september 2020

Prejšnji konec tedna je modna stilistka Francesca Burns na Instagramu delila fotografijo s snemanja, na kateri manekenka ni mogla zapeti hlač, ki jih je prejela od modne hiše Celine.

Kot je poudarila Francesca, je manekenka že tako bitka, zato je namigovanje, da bi morala biti še bolj suha, problematično.

»Ali so vzorci lahko malo večji, prosim? Nočem, da se kdo na snemanju počuti, da ni dovolj dober. Pogosto delam z mladimi ženskami, ki so, kljub svoji lepoti, samo ljudje, ki se ne bi smele počutiti, da so prevelika za oblačila, ki jih dobijo. Ta manekenka je zelo vitka. Navadno nosi konfekcijsko številko 36. Te hlače Hedi Slimane za Celine ji niso bile prav. Iz te kolekcije je bilo kar nekaj kosov, ki jih ni mogla obleči niti ena. Pa saj to ni nobena izjema več,«

je zapisala.

Dodala je, da je to nesprejemljivo, ker kaže na to, da bi moralo biti normalno, da so ženske tako vitke, vendar ni.

»Odgovorni smo za modno industrijo in mi moramo osveščati ljudi, da se počutijo močne – zakaj bi sicer porabili svoj težko prisluženi denar? Ker se dobro počutijo,«

je še dodala.

Dodala je še, da je njihova odgovornost, da poskrbijo, da lepotni standardi niso vedno povsem nedosegljivi.

Njen zapis so delili številni modni poznavalci, vplivneži, manekenke in fotografi ter poudarili, da gre za težavo, ki se v modnem svetu dogaja prepogosto.

Foto: Instagram

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close