Kaj vam lahko zagotavlja miren spanec?

24. april 2018

Razmišljate o sklenitvi financiranja za prenovo vašega stanovanja?

Razmišljate o sklenitvi financiranja za prenovo vašega stanovanja? Izognite se tveganju spremembe obrestne mere in mirno spite celotno obdobje odplačevanja kredita s kreditom z nespremenljivo obrestno mero.

Kaj bo čez nekaj let? Kdo ve?

V zadnjih letih beležimo rekordno nizke stopnje medbančne obrestne mere (Euribor) in različni analitiki v prihodnosti napoveduje njeno rast.

Zakaj bi prevzeli tveganje za posledično zvišanje obroka vašega kredita, če se lahko odločite za financiranje z nesprejemljivo obrestno mero, ki bo ohranjala nepremenjen mesečni obrok v celotnem obdobju odplačevanja izbranega financiranja – tako ste lahko brez tovrstnih skrbi tudi na daljše obdobje – do 12 let, z ugodno skupno obrestno mero za komitente vseh bank. Sicer praviloma nekoliko višji obrok kredita se lahko zelo hitro zaradi dogajanja na finančnih trgih obrne v vašo prid, posebej pri daljših ročnostih kredita.

Bodimo odgovorni in praktični.

S sklenitvijo kredita z nespremenjeno obrestno mero odgovorno načrtujete svojo finančno prihodnost in si že ob sklenitvi financiranja ustvarjate popolnoma jasno sliko vaših finančnih obveznosti iz tega naslova, z možnostjo izbire datuma plačila obroka pa imate svobodo pri upravljanju svojih financ – obrok kredita lahko tako plačate 8., 18. ali 28. v mesecu.

S hitrim in nadvse enostavnim postopkom sklenitve dodatno prihranite čas za prijetnejša opravila.

Nekatere vrste financiranja pa lahko celo najamete brez obiska banke – od prvega do zadnjega klika iz domačega naslonjača ali z obiskom sodobne digitalne poslovalnice, kjer postopek izpeljete sami od izpolnitve vloge do izplačila.

Primer

Kredit s spremenljivo obrestno mero

Mesečna obveznosti: 291,28 €

Obrestna mera: 6,2 %

EOM: 7,42 €

Kredit z nespremenljivo obrestno mero

Mesečna obveznosti: 295,23 €

Obrestna mera: 6,5 %

EOM: 7,75 €

 

Več si lahko preberete TUKAJ.

 

Foto: Pinterest

New Report

Close