Kaj vaše ustnice povedo o vas?

21. maj 2022

Kaj vaše ustnice povedo o vas?

21. maj 2022
Foto: IMAXtree

Strokovnjaki menijo, da obrazne poteze veliko povedo o človekovi osebnosti. Kaj povedo vaše o vas?

Pred kratkim je uporabnica Starševskega čveka napisala, da meni, da ustnice odkrivajo človekov značaj oz. naravo. “Ne vem zakaj, ampak vedno se najprej zagledam človeku v ustnice. Kaj mislite o tem? Še kdo tak?” je vprašala in napisala, kaj pripisuje kateri obliki ustnic.

Mnogi uporabniki se z njo niso strinjali, a njena predvidevanja pravzaprav niso bila daleč od resnice. Znanstveniki, ki preučujejo obraze, menijo, da so ustnice center našega obraza. Ko smo jezni, žalostni, veseli, ustnice vedno izražajo naša čustva, predvidevajo pa tudi, da ustnice odražajo globlje stvari.

Foto: IMAXtree

Strokovnjakinja za branje obrazov Jane Haner je za Cosmopolitan povedala, da so naše ustnice povezane s tem, kako se obnašamo. “Najpomembnejša stvar, ki vam jo vaše ustnice povedo, je, kakšni ste v razmerju in kako radodarni ste,” je razložila. “Z razlogom ste se rodili s temi potezami – vsaka poteza vašega obraza je del vaše osebnosti.”

Branje ustnic se predvsem osredotoča na obliko, polnost, velikost in definicijo Kupidovega loka za razkritje vaših osebnostnih lastnosti. To so najpogostejše oblike ustnic.

Naravno polne ustnice

Foto: Profimedia

Enakomerno in naravno polne ustnice, tako zgornja, kot spodnja ustnica, povedo, da ste empatična oseba z močnimi instinkti za starševstvo. Ljudje s to obliko ustnic – npr. Angelina Jolie – čutijo potrebo po tem, da ščitijo druge ljudi in skrbijo zanje. So zelo skrbni in nesebični posamezniki, ki imajo zelo ozek krog prijateljev. Zanje so odnosi z drugimi ljudmi najpomembnejša stvar.

Tanka zgornja in spodnja ustnica

Foto: Profimedia

Ženske s takimi ustnicami so običajno samotarke in zelo zadržane, pravi Haner. Njihova introvertirana osebnost pa pomeni, da se rade zanašajo samo nase in nimajo težav biti same. So zelo neodvisne, a to ne pomeni, da niso za razmerje. Te ženske si običajno poiščejo partnerje, ki so zelo odločni glede svoje prihodnosti in imajo podobne hobije.

Ustnice, bolj polne v sredini

Foto: Profimedia

Ljudje z ustnicami, ki so bolj polne v sredini, imajo radi pozornost in so naravni nastopači. Veliko raje so obkroženi z ljudmi, kot da so sami, pravi Haner. Njihov življenjski moto je obkroženost z ljudmi in zabave. V razmerjih pa so pogosto “kraljice drame” in imajo raje nepredvidljivost, saj si želijo polnega življenja.

Izrazit Kupidov lok

Foto: Profimedia

Ljudje z zelo izrazitim Kupidovim lokom – npr. Taylor Swift – so ljudje, ki jih definira njihova ustvarjalnost. To so ljudje, ki neprestano čutijo potrebo po samoizražanju, bodisi preko glasbe, slikanja ali igranja. So zelo samozavedni in imajo odličen spomin, pravi Haner, kar pomeni, da si zelo dobro zapomnijo obraze. Te izrazite ustnice pa tudi odražajo ljudi, ki so hitrih misli in hitro odreagirajo na stvari, kar je včasih lahko malce presenetljivo.

Zaobljen Kupidov lok

Foto: Profimedia

Ustnice z bolj zaobljenim Kupidovim lokom pa namigujejo, da je oseba zelo sočutna in prijazna. To so ljudje, ki jih nepravica in nesreča zelo razburita. Ti posamezniki zelo radi pomagajo drugim in čutijo močno povezavo z drugimi ljudmi, pravi Haner.

Neizrazit Kupidov lok

Foto: Profimedia

Čeprav so ljudje z neizrazitim Kupidovim lokom zelo odgovorni in zanesljivi, jim pogosto manjkajo osebne meje. Zelo so radodarni, kar pa pogosto privede do zanemarjanja lastnih potreb. Vsekakor pa so dobri pri reševanju težav in so zelo produktivni, dobro upravljajo s svojim časom in so nasploh na delovnem mestu zelo uspešni.

Ustnice “Zlatolaska”

Foto: Profimedia

Ustnicam, ki so zelo običajne – niso ne polne, ne tanke, ne izrazite – rečemo Zlatolaska ustnice. Ljudje s takimi ustnicami so v svojem življenju zelo uravnovešeni in dobri pri reševanju vseh nalog v svojem življenju, pojasnjuje poznavalka. Njihova zdrava pamet in sposobnost za logično razmišljanje sta zelo dobro razviti, so pa tudi zelo dobri poslušalci. V razmerjih se izogibajo drame in si želijo globljih odnosov.

Umetne ustnice

Kitajsko branje obrazov pravi, da poseganje v obraz spremeni človekovo usodo. Prepričanje je, da vsaka obrazna poteza predstavlja del vaše osebnosti, ki skupaj deluje in predstavlja vaš celoten bit, zato bo sprememba fizičnega elementa motila to sinhronost, pravi Haner.

Foto: Profimedia

Če se posameznik odloči za večanje ustnic, naj bi postal zahtevnejši in sebičnejši. Njihova čustvena nestabilnost lahko sproži prepire in težave v romantičnih zadevah.

Stopnja polnosti pa naj bi odražala človekovo potrebo po pozornosti in dramatičnosti v odnosih. Prav tako je pomembno, kako se odločijo za večanje ustnic – večja napolnjena zgornja ustnica pomeni večjo dramatičnost, medtem ko večja spodnja ustnica kaže na čutno stran, ki uživa v hedonističnem življenjskem slogu.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close