Kaj vemo o peti sezoni Stranger Things?

09. avgust 2022

Kaj vemo o peti sezoni Stranger Things?

09. avgust 2022
Foto: Netflix

Serija, ki nas je očarala z opravami iz 80. let in mlado zasedbo, ki se bori proti pošastim, se bliža koncu. To vemo o zadnji prihajajoči sezoni.

O tem, kaj se bo zgodilo v peti sezoni serije Stranger Things, je veliko govoric, potem ko je bilo potrjeno, da bo ta zagotovo posneta. Pa tudi to, da bo na žalost to zadnja sezona.

Ugotavljamo, kaj je bilo razkrito do sedaj.

Ta mesec je bilo potrjeno, da so scenaristi oddaje začeli delati na scenariju. To jim je uspelo na prisrčen način, ko so delili sliko prazne table iz pisalne sobe z napisom “1. dan.”

Ne vemo ravno veliko, a v odsevu se vidi, da je celotna ekipa tam.

Kaj se bo dogajalo v 5. sezoni?

Kot vedno v tej seriji, skoraj zagotovo čakamo na številne preobrate. Toda ustvarjalci serije, The Duffer Brothers, so razkrili eno ključno podrobnost o naslednji sezoni: verjetno bo vsebovala časovni preskok iz četrte sezone.

“Veliko se naučimo vsakič, ko snemamo sezono,” je Matt Duffer povedal za TVLine. “Z novimi in starimi igralci smo se tekom četrte sezone veliko naučili, zato bodo stvari tokrat zagotovo drugačne,” je še razložil. “Vsekakor bo prišlo do časovne vrzeli, idealno bi bilo, da bi snemanje pete sezone sledilo snemanju četrte sezone, vendar so imeli scenaristi polne roke dela z zadnjima dvema epizodama, tako da še ne vemo zagotovo, koliko.”

Bilo je nekaj govoric o “še bolj razburljivih zgodbah”, ki prihajajo iz vesolja Stranger Things, vendar so ustvarjalci še vedno zelo skrivnostni glede tega, kaj lahko pričakujemo, da se bo zgodilo v peti sezoni.

Foto: Profimedia

V napovedi za peto sezono so ustvarjalci zapisali: “V svetu Stranger Things lahko povemo še veliko več vznemirljivih zgodb; nove skrivnosti, nove dogodivščine, novi nepričakovani junaki.” So pa medije tudi “‘izzvali” glede finala pete sezone: “Vemo, kako se konča.”

Skratka, šeste sezone serije ne bo, peta bo zadnja. “Možno je, da bi se to lahko spremenilo, vendar mislim, da je malo verjetno, ker je to eden tistih primerov, ko enostavno čutiš, da je konec, in se vedno izkaže, da je bilo prav. In zdi se tudi nekako neizogibno. Ko prideš do konca, si rečeš, ‘oh, ja, tako mora biti.'”

Kdaj je bila potrjena 5. sezona ‘Stranger Things’?

Še pred izidom četrte sezone so zapisali: “Pred sedmimi leti smo načrtovali celotno zgodbo za ‘Stranger Things’. Takrat smo predvidevali, da bo zgodba trajala štiri do pet sezon. Izkazalo se je, da je prevelika, da bi jo lahko povedali v štirih, a – kot boste kmalu videli sami – zdaj drvimo proti našemu finalu. 5. sezona bo zadnja.”

Zdi se, da Netflix tudi namiguje na zadnjo sezono oddaje z na glavo obrnjenim skrivnostnim napisom, ki se glasi: “Vsak konec ima začetek.”

Kdo bi lahko igral v 5. sezoni Stranger Things?  

Pričakujemo, da se bodo v peti sezoni vrnili vsi naši najljubši člani zasedbe Stranger Things, vključno z Millie Bobby Brown (Eleven), Finnom Wolfhardom (Mike), Noahom Schnappom (Will), Natalio Dyer (Nancy), Sadie Sink (Max), Calebom McLaughlinom (Lucas), Gatenom Matarazzom (Dustin), Joejem Keeryjem (Steve), Priah Ferguson (Erica) in Winono Ryder (Joyce).

Oboževalci prav tako upajo, da se bodo vrnili nekateri novi liki iz četrte sezone, na primer Eduardo Franco kot Argyle (vendar ne Jamie Campbell Bower kot Vecna). Igralski zasedbi za četrto sezono se je pridružila tudi cela vrsta novih likov, zato lahko pričakujemo, da se bo enako zgodilo v peti sezoni.

Foto: Instagram

Kdaj lahko pričakujemo izid?

Na žalost bomo morda morali na peto sezono počakati še nekaj časa, saj se je pisanje scenarija komaj začelo. David Harbour, ki igra Hopperja, je tudi teoretiziral o možnem datumu izida pete in zadnje sezone: “Mislim, da bomo snemali naslednje leto,” je povedal za GQ. “Letos zaključujejo pisanje in se morajo pripraviti, tako da upam, da bo naslednje leto. Torej bi peta sezona glede na naše izkušnje verjetno izšla sredi leta 2024.”

Snemanje četrte sezone Stranger Things se je končalo okoli septembra 2021, predvajali pa so jo konec maja 2022, približno osem mesecev pozneje. Torej, odvisno od tega, kdaj se začne in konča snemanje pete sezone, bi lahko za možen datum izida predvidevali vsaj konec leta 2023 .

Foto: Instagram

Kaj pa Stranger Things spin-off?

Dobra novica je, da čeprav se bodo Stranger Things končali s peto sezono, ustvarjalci že razmišljajo o zamisli o spin-offu, čeprav pravijo, da bo popolnoma drugačen od pričakovanj oboževalcev. “Brala sva govorice, da bo prišlo do spin-offa Eleven, da bo prišlo do spin-offa Steva in Dustina,” pravita brata Duffer, “ampak to ni zanimivo,” sta dodala. “Spin-off bi moral biti popolnoma drugačen …”

Prispevek je bil objavljen na miss7.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close