Kaj vse Gisele Bündchen (ne) je, da ima postavo, za katero vzdihuje pol sveta?

20. januar 2020

Kaj vse Gisele Bündchen (ne) je, da ima postavo, za katero vzdihuje pol sveta?

20. januar 2020

Čeprav bo letos praznovala 40. rojstni dan, se nekdanji supermodel Gisele Bündchen ne ustavlja.

Sicer ne nastopa več na modnih revijah, še vedno pa s polno paro snema modne kampanje, se ukvarja s humanitarnim delom, vzgaja svoje otroke, oblikuje japonke, spodnje perilo, piše knjigo in je videti spektakularno.

Da si deset let zapored razglašen za najbolj plačani model na svetu ni dovolj samo lep obraz, božanski lasje in dolge noge. Za Giselino brezhibno postavo, ki ji je zagotovila naziv prve milijarderke med manekenkami, stoji velika predanost, o kateri, med drugim, govori tudi v svoji knjigi.

»Nekateri telovadijo, da bi imeli popolno postavo. Jaz vadim, da bi zadržala zdrav in bister razum,«

je zapisala manekenka, ki vadi vsako jutro. Njen pristop, nima nobene zveze s tem, da je najboljša, ampak da poskuša dati vse od sebe.

Gisele vsako jutro začne s kozarcem tople limonade, kar je, kot so enotni strokovnjaki, eden izmed najboljših načinov, kako začeti dan. Topla limonada pomaga iz telesa izločati toksine ter telesu zagotavlja obilno količino vitamina C, ki je odličen za imunost ter prebujanje. Brazilka poleg tople limonade pogosto pije nizkokalorično kokosovo vodo in hladno stisnjene sadne sokove, v širokem loku pa se izogiba alkoholu, kavi in vsem drugim okusnim pijačam.

Čeprav se mogoče ne zdi tako, je njena dieta zelo restriktivna. Dnevno v telo vnese samo 1.600 kalorij, večinoma surove hrane – najljubša hrana družine Bündchen-Brady je surova lazanja, je povedal Allen Campbell, njihov zasebni kuhar. Gisele in soprog Tom jesta po režimu 80:20, kjer 80 označuje odstotek surove hrane, 20 pa odstotek kuhane hrane.

Gisele za kosilo poje dve rezini piščančjega mesa (brez kože in maščobe), kos sadja, solate in nekaj riža, za večerjo pa eno sadje, kos ribe in solato z veliko paradižnika. In to v redkih dnevih, ko uživa meso. V nasprotnem primeru za kosilo poje avokadovo solato ali čičerikino juho, seveda je vse pridelano na ekološki kmetiji.

Prav tako najpozneje je tri ure pred spanjem, saj tako telesu omogoča dovolj časa za prebavo. Predelana hrana, sokovi, soda, suhomesnati izdelki in vse drugo, kar je okusno, ne obstaja na njenem meniju in še dvakrat na teden se odpove kosilu.

Seveda ni na trenutke dovoli tudi nekaj sladkega – vsak dan poje en košček (ne dva in ne tri!) temne čokolade, malo medu iz lastnih panjev ter datelj ali dva.

Poleg vsega svežega sadja in zelenjave, Gisele dnevno popije ogromno vitaminov, vključno z vitamimi D, B in E, ki jih enkrat tedensko prejema tudi intravenozno.

Še vedno vzdihujete za Giselino postavo, ali ste ugotovili, da vam je preostanek življenja bolj pomemben, kot pa želja po ultra-top formi ?

Foto: Instagram, Vogue

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close