Kako iz težkih življenjskih okoliščin, odidemo kot zmagovalci?

10. avgust 2020

Kako iz težkih življenjskih okoliščin, odidemo kot zmagovalci?

10. avgust 2020

3 preprosta pravila, ki spremenijo življenje!

Za korenito spremembo življenja drastične spremembe niso nujne. Včasih je dovolj, da v svoje življenje vključite nekaj preprostih, a zelo koristnih navad, ki vam bodo pomagale, da boste postali bolj umirjeni in srečni.

Ta vaja blaži simptome depresivnosti, sprošča, lajša nespečnost, zmanjšuje tesnobo in razdražljivost. Če jo redno izvajate, učinek traja dlje časa.

Prvi korak

Pred spanjem se poskusite znebiti negativnih misli. Nanje mislite kot na opeko, ki jo morate preložiti ali prelomiti. Ta vaja se sliši zelo banalna, a če jo poskusite izvajati vsak večer, boste res opazili, kako počasi negativne misli izginjajo. Preden zaspite, se osredotočite na dihanje, ki vas bo še bolj sprostilo.

Drugi korak

Osredotočite se na tri prijetne stvari, ki so se vam zgodile danes. Lahko so velike ali majhne, glavno je, da vam dajo pozitiven občutek. Na primer, v službi ste bili pohvaljeni, otrok vam je rekel, da vas ima rad, počutili ste se zadovoljnega s svojim delom in tako naprej.

Tretji korak

Predstavljajte si, da vaši možgani tvorijo nove tokove, skozi katere se premika sreča. Med psihološko vadbo si predstavljajte, da so hormoni sreče majhni potočki, ki se povezujejo in spreminjajo v velike hudournike sreče. Če boste vsako noč zaspali s temi pozitivnimi mislimi, boste v življenju opazili veliko razliko.

Postopoma boste spoznali, da tisto, kar resnično prinaša veselje n srečo, ni odvisno ob bogastva, uspešne kariere in javnega priznanja.

Foto: Instagram

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close