Kako izbrati darilo za tako prelomnico?

16. junij 2021

Kako izbrati darilo za tako prelomnico?

16. junij 2021
Profimedia

Uporabniki Starševskega čveka predlagajo…

Kupovanje daril na je pogosto velik izziv. Sploh če želimo prejemnika presenetiti. Uporabnica starševskega čveka Tinca the mamy je ostale uporabnike prosila za predloge, saj se bliža sinova 18-letka. Sin je že povedal kaj si želi, vendar ga mam želi presenetiti s nečim, kar bo lahko imel za spomin.

Korak v odraslost

18-ta leta so korak v odraslost, zato je za sina, ki odrašča, zelo težko najti popolno darilo. Nekateri uporabniki so predlagali, naj sinu pusti za darilo prazno stanovanje. »Podarite mu prazno stanovanje za vikend, da bo lahko povabil prijatelje na žur, vi ostali se pa spokajte nekam za par dni,« je predlagal eden izmed uporabnikov.

Tako ta za sina kar dve muhi na en mah. Dobi rojstnodnevno zabavo, ki si jo želi, starši pa mu s tem pokažejo, da mu zaupajo.

En strošek manj

Z 18-im letom lahko najstniki opravijo vozniški izpit, ki pa je v zadnjih letih postal kar velik strošek. Uporabniki so predlagali, da mama sinu za rojstni dan plača izpit, saj ga s tem reši enega stroška. Prav tako je to darilo, ki ostane z vašim otrokom, saj je to znanje, ki jim pride prav za celotno življenje.

Darilo, ki pokaže premislek

Nekateri imajo radi osebna darila, ki kažejo na premislek. Eden izmed uporabnikov je svoji hčeri naredil za rojstni dan karikaturo, ki je zagotovo vzela kar nekaj časa in znanja.

Profimedia

»Meni so všeč osebna darila, tako, ki se vidi, da si si vzel nekaj časa za razmislek o obdarovancu. Hčeri sem za 18ko dal narediti karikaturo, na kateri pa je bilo vse od njenih hobijev, zanimanj, našega mačka in psa. Res je dobro izpadlo

Spomin za celo življenje

Izkušnje pa so prav tako primerno darilo, saj ostanejo spomini do starosti. Uporabniki so predlagali potovanje kot super darilo, ki ostane slavljencu v spominu kar nekaj časa.

Otrok pa s tem ve, da mu zaupate in da verjamete, da je sposoben iti nekam sam. Bon za potovanje za dva da vašemu otroku možnost, da vzame še nekoga seboj in tako ustvari spomin in izkušnjo z nekom, ki mu je blizu.

»Sam ne ga srat z zabavami presenečenja, slikami, knjigami, karikaturami in podobnim sranjem!! Otroci vljudno sprejmemo darilo mislimo si pa svoje! Potovanje je dobro darilo, če ne vključuje staršev!«

Komentar uporabnika

Nekaj uporabnega

Profimedia

Prav tako pa svojemu otroku lahko pokažete, da razumete in vidite, da odrašča. V odraslosti počnemo in potrebujemo stvari, na katere v svoji mladosti sploh nismo pomislili. Lahko mu sestavite paket stvari, ki odražajo najstnikov vstop v odraslost. Škatlo z orodjem, paket stvari za osebno nego ali pa knjigo, ki mu bo razložila svet odraslih, bo zagotovo potreboval v prihodnosti.

Osebna nota

Na sinov rojstni dan je najpomembnejše, da mu pokažete, da vam je mar in ga poznate. Vsak ima svoje interese ter hobije, starši pa jih še najbolje poznate! Poskusite poiskati darila, ki se navezujejo na stvari, ki jih počne vsak dan. Če rolka, mu kupite novo rolko, če riše, nov rokovnik, ključno je, da vaš sin vidi, da ste pozorni na njegove interese in ga podpirate.

Ko otrok vidi, da ste v njegovo darilo vložili čas, trud in veliko premisleka, vam bo hvaležen, pa tudi če ne bo popolno darilo.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close