Kako izbrati dobro kremo proti podočnjakom?

30. marec 2020

Kako izbrati dobro kremo proti podočnjakom?

30. marec 2020

Nega, ki briše utrujen videz z obraza.

Zadnje dni se nam zdi, kot da se je življenje ustavilo, saj večino časa preživimo v lastnem domu (ali se držite #ostanidoma?).

Dosedanji življenjski tempo smo upočasnili, vendar je videz našega obraza videti bolj utrujen kot kadar koli prej. Nenehna izpostavljenost stresu in skrbi, puščajo svoj pečat na najbolj tankih delih kože, predvsem okoli oči, zato je dobro, da svoj čas posvetite negi, ki bo na vaš obraz vrnila svežino.

Območje okoli oči je precej občutljivo in tanko, zato zahteva nekaj več posebne nege. To je eden izmed glavnih razlogov, zakaj tega predela ne moremo negovati z navadno kremo za obraz, ki je na splošno težka in agresivna, saj take še dodatno izsušijo področje okoli oči.

Kreme za področje okoli oči je priporočljivo uporabljati v kateri koli starosti, saj temni kolobarji in podočnjaki ne izbirajo let, pojavijo se lahko takrat, ko jih najmanj pričakujemo. Najboljše kreme proti podočnjakom so pravzaprav tiste, ki vsebujejo kofein, saj ta posvetli in zožuje krvne žilice.

Prav tako bi morale te kreme vsebovati sestavine, ki ta obrazni del negujejo in vlažijo, na primer aloje vero in hialuronsko kislino, po možnosti pa tudi vitamine, kot sta C in E. Ob jutranji negi kože lahko nanesete lahke teksture, medtem ko zvečer nanesete nekoliko bogatejše.

The Ordinary CAFFEINE SOLUTION 5% + EGCG
Lancome Advanced Genifique Eye Light Pearl
paula’s Choice Clinical Ceramide-enriched Firming Eye Cream

Foto: Instagram, The Ordinary; Lancome, Paula’s Choice

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close