Kako izbrati idealno belo majico glede na postavo?

Najti pravo belo majico zase se sliši kot najlažji modni izziv na tem svetu, a v resnici sploh ni tako. Razkrivamo, zakaj.

Navadna bela majica se nahaja v prav vsaki garderobni omari, ponavadi jih imamo vsaj nekaj na zalogi. Gre za vsestranski (t.i. ‘basic’) kos oblačila, ki spada med osnovne kose. Primeren je za vsak slog oblačenja, ne glede na leta in z lahkoto ga vključimo v vsak styling.

Gre za kos oblačila, ki je med najcenejšimi, vseeno pa morate njegov kroj izbrati glede na svoj tip postave. Odkrijte, kaj vam najbolj pristoji glede na vašo obliko telesa, tu je le nekaj predlogov znanih modnih stilistov:

Ozka ramena

Če imate ozka ramena, vam bo najlepše pristajal majhen izrez brez ovratnika. Tako imenovani ‘crew-neck’ model bo vizualno uravnotežil vaše druge telesne proporce.

Široka ramena

Za vse s širšimi rameni: izberite globji in okrogel izrez okoli vratu. Pokažite del ramen in ključnico, da ustvarite iluzijo bolj ženstvene in nežnejše silhuete.

Velike prsi

Ženskam z večjimi prsmi bo lepo pristajal V-izrez majice, toda ne preglobok: naj bo subtilen. Morale bi se tudi izogibati povsem zaprtim majicam, kakršne stilisti priporočajo ženskam z ozkimi rameni.

Majhne prsi

Če želite preusmeriti pozornost s svoje dekliške postave, izbirajte majice, ki imajo detajle, kot so žepi na prsih ali napisi na majici na strateških mestih. Izogibajte se preozkim majicam, izberite nekoliko širši model.

Postava v obliki jabolka

V tem primeru bo na vas najlepše videti majica kroja A, ki pade preko trupa in prikrije ostale pomanjkljivosti. Izberite majico, ki je krojena na zvonec in se izogibajte tistim, ki se na koncu zožajo.

Oblika peščene ure

Ker ne želite prikriti svojih atributov, se odločite za ozke majice, ki izpostavijo vaše naravne obline. Vseeno naj dekolte ne bo preglobok.

Drobna postava

Drobnim dekletom nižje postave najlepše pristojijo majice, ki se jih lahko zaveže v vozel nad popkom. Lahko izbirate tudi med belimi majicami, ki so kratke in pokažejo vaš trebušček.

 

Foto: NYmag, Pinterest, Alexie, Brit.co, Aliexpress, ChicGlamStyle

New Report

Close