Kako izbrati prave kopalke za vašo postavo

14. maj 2023

Kako izbrati prave kopalke za vašo postavo

14. maj 2023
Foto: Unsplash

Bližajo se poletni dnevi, s tem pa počitnice in poležavanje na plaži. Seveda pa ni pravega poletja brez dobrih kopalk, ki so tako privlačne kot udobne. Včasih, sploh ko kupujemo na spletu, se to lahko izkaže za izziv.

Pri Stylu verjamemo, da so vse postave pripravljene na plažo in da si prav vsi zaslužimo kopalk, ki so nam všeč. Vendar to še ne pomeni, da smo vsi samozavestni in brez strahu, ko je treba stopiti v javnost v kopalkah ali bikiniju.

Tako kot pri vseh drugih oblačilih so tudi kopalke na voljo v številnih modelih, ki se prilegajo različnim postavam in jim laskajo, zato ni vedno lahko najti popolnih kopalk za vaše počitnice.

Čeprav ni nekih strogih pravil za nakupovanje kopalk, obstaja nekaj nasvetov za oblikovanje, ki vam bodo pomagali, da se boste v svoji koži počutili še bolj čudovito. Vsi smo si različni, kar zadeva prsi, teles in višine, zato bo morda potrebnih nekaj poskusov in napak, da boste našli velikost kopalk, ki vam najbolj ustreza in v kateri se počutite najbolj samozavestno.

Foto: Pexels

Naj gre za podporne zgornje dele kopalk za polnejše prsi, kopalke za skrivanje trebuščka ali spodnje dele kopalk z visokim pasom, našli smo najboljše kopalke za vse tipe postave in proračune. V nadaljevanju si oglejte naše izbrane možnosti, ki smo jih razdelili na šest kategorij:

  • Postava v obliki hruške,
  • polnejše prsi,
  • manjše prsi,
  • atletska postava,
  • skrivanje trebuščka,
  • oblinasta postava.

1. Postava v obliki hruške

Tako kot pri sadežu je tudi pri hruškah značilna polnost v spodnjem delu stegen in bokov, od pasu navzgor pa so manjše. Pomislite na Beyoncé, Bebe Rexha in Kardashianove.

Na kaj morate biti pozorni: V tem primeru je treba izbrati kopalke, ki poudarijo zgornjo polovico telesa, hkrati pa dovolj pokrivajo spodnjo polovico telesa, da se boste počutili udobno.

Nasveti in triki:

  • Zabavajte se z nenavadnimi izrezi in drznimi potiski na zgornjem delu.
  • Posebej pazite na pokritost spodnjega dela.
  • Visoko izrezane kopalke podaljšajo noge, poleg tega pa lahko pomagajo poudariti pas.

2. Polnejše prsi

Za ženske z velikostjo košarice E ali več je lahko dodatna podpora kopalk zelo pomembna. Navdih za vaš slog so zvezdnice, kot so Kate Upton, Katy Perry in Sofia Vergara.

Na kaj morate biti pozorni: Verjetno ste dobro seznanjeni z nakupom nedrčkov z dodatno podporo, dvigom in oprijemom. Nič drugače ne sme biti pri kopalkah. Poiščite tope v slogu modrčka, z oporo z naramnicami ali tršo tkanino.

Nasveti in triki:

  • Vedno poiščite kopalke ali zgornji del bikinija, ki so v velikostih modrčkov in ne oblačil, da se bolje prilegajo.
  • Nastavljivi trakovi z zapenjanjem na zaponko bodo zagotovili prilagojeno podporo z manjšo nevarnostjo izpadanja prsi, kot na primer kopalke, ki se zavežejo.
  • Zgornji deli brez naramnic so nevarni in se jih raje izogibajte. Oblikovani zgornji deli so pogosto vaša najvarnejša izbira.

3. Manjše prsi

V kategorijo manjših prsi padejo vse, ki imajo košarico A ali B, recimo Ariana Grande ali Kate Hudson.

Na kaj morate biti pozorni: V tem primeru lahko eksperimentirate z volančki, naborki in vzorci, brez skrbi, da bi potrebovale dodatno oporo. Zabavajte se z možnostmi bikinijev in kopalk, če pa bi si želeli malo dvigniti prsi, se odločite za dodatno oblazinjenje.

Nasveti in triki:

  • Klasični trikotni nedrčki nikoli ne gredo iz mode in so kot nalašč za vse, ki ne potrebujejo prevelike opore.
  • Z volančki in vzorci ste veliko bolj svobodni, te pa so tudi pameten način za navidezno povečanje volumna prsi.
  • Če ne želite belih črt od zagorelosti, lahko uporabite tudi bandeau nedrček.

4. Atletska postava

Ljudje z atletsko postavo imajo običajno bolj ‘pravokotno’ postavo, saj imajo več mišic in manj oblin. Na primer Jennifer Aniston ali Miley Cyrus.

Na kaj morate biti pozorni: Športna oprema je v zadnjih letih doživela velik razcvet, zato imate na voljo veliko kopalk s podrobnostmi, kot so neonski okraski ali majhen rob nad kopalkami. Če pa bi raje ustvarili obline, poskusite s pasovi, volančki in črtasti vzorci.

Nasveti in triki:

  • Spodnji del z visokim pasom pomaga oblikovati silhueto peščene ure, saj se konča na najožjem delu trupa.
  • Monokini ustvarjajo čudovite obline, prav tako enodelne kopalke z razporki ali strateško nameščenimi izrezi.
  • Spodnji del bikinija, ki se zaveže, poudari obline in se popolnoma prilagodi vaši velikosti.

5. Skrivanje trebuščka

Ne glede na to, ali imate bolj polno postavo ali le ne želite izpostavljati svojega trebuščka, se veliko žensk odloči za kopalke, ki zakrivajo trebuh, da bi se počutile bolj uglajene okoli sredine telesa.

Na kaj morate biti pozorni: Vse je v podrobnostih. Poglejte, ali so kopalke narejene iz posebne tkanine, ki pomaga pri oblikovanju – številne kopalke imajo na etiketi napisane “tummy control.”

Nasveti in triki:

  • Tkanine z gubami, volančki in rebrastim materialom se lahko raztegnejo, da ustrezajo različnim velikostim, zato so lahko odlična izbira za kopalke z dolgo življenjsko dobo, če imate težave z napihnjenostjo ali nihate v telesni teži.
  • Drzni potiski po celotnih kopalkah odvrnejo pozornost od vašega trebuha, če ste zaradi tega predela nesamozavestni.
  • Kopalke, ki imajo tummy control material, imajo bolj omejujočo tkanino in lahko veliko bolje oblikujejo vašo silhueto.

6. Obilnejša postava

Oblinasta dekleta s polnimi prsmi, boki, stegni in zadnjico so v zadnjih letih prevladujejo v popkulturi, saj so zvezdnice, kot so Barbie Ferreira, Ashley Graham in Remi Bader, zavzele osrednje mesto.

Na kaj morate biti pozorni: Za najboljše prileganje, se obrnite na blagovne znamke, ki vedo, kako ustvariti kopalke za bolj polne postave in ne ponujajo le večjih številk, ki ne upoštevajo telesne oblike.

Nasveti in triki:

  • Ker se modeli med seboj pogosto razlikujejo, predlagamo, da kopalke najprej preizkusite.
  • Če imate polnejše prsi, kupite nedrček ločeno.
  • Izkoristite svetle barve in drzne potiske.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close