Tako na zanimiv način kombinirate kavbojske škornje k oblačilom!

25. julij 2018

Prinašamo vam navdih za poletne dni, ki jih lahko preživite kot pravo urbano kavbojsko dekle! Edini modni dodatek, ki ga za tak slog potrebujete, so kavbojski škornji. Domišljija tudi pri tej vrsti obutve res ne pozna meja.

Kavbojski škornji so tista vrsta obutve, ki jih lahko zgolj obožujemo ali sovražimo. Vmesne poti preprosto ni! In da je zadeva za tiste, ki jih mrzijo, še hujša, so kavbojski škornji to poletje postali ‘it’ obutev za vroče dni, pa naj bodo zunanje temperature kakršnekoli že.

No, tistim, ki že sicer radi nosijo usnjene škornje s špičasto konico, kakršne so nosili pravi kavbojci v vesternih, je popolnoma vseeno, ali je ta obutev zopet ‘in’, ali pa ‘out’, kajti od njih se pač zlepa ne bodo ločili za nobeno ceno.

68-letni rocker Bruce Springsteen ima bogato zbirko kavbojskih škornjev, ki jih nosi tako zasebno, kot na odru

Kavbojski škornji so se, kot najbrž vemo vsi, ‘rodili’ oziroma nastali v ZDA, nato pa se je ta zanimiva obutev kot popkulturni trend prijela še drugod po svetu (nikar ne pozabimo, da so v veliki meri za njihovo popularizacijo poskrbeli ne samo izvajalci ‘country’ glasbe, ampak so za trend ‘sokrivi’ tudi rockerji oziroma znani glasbeni izvajalci – kar pomislite, denimo, na Brucea Springsteena!

Katy Perry dokazuje, da kavbojski škornji niso nujno črni in ‘klasični’, ampak imajo številne variacije

A ne le rockerji, ostareli ali pač mladi, tudi znane stilske ikone, kot je denimo Kate Moss, rade obujejo kavbojske škornje k raznim outfitom. Tudi pevka Katy Perry je ljubiteljica te obutve. Da ne dolgovezimo: usnjene kavbojske škornje z zanimivimi potiski in v usnje vtisnjenimi številnimi vzorci nosijo letos prav vse punce, ki veljajo za modno osveščene.

https://instagram.com/p/BhjHPdoD7fj/?utm_source=ig_embed

https://instagram.com/p/Bj71jQLnvle/?utm_source=ig_embed

https://instagram.com/p/BkdUL6En-xX/?utm_source=ig_embed

https://instagram.com/p/BkIBVn7hFvZ/?utm_source=ig_embed

https://instagram.com/p/BkA96eUnKG4/?utm_source=ig_embed

Ne glede na to, da je poletje, jih nosijo tako na kavbojke oziroma jeans (kamor se kavbojski škornji res podajo kot ‘ata na mamo’), kot tudi na kratka krila in frfotave poletne obleke iz zračnih tkanin, pa na maksi obleke, safari obleke, srajčne obleke, ‘špageti’ in ‘slip’ obleke ter celo na kratke hlače.

https://instagram.com/p/BhwwmspDVZS/?utm_source=ig_embed

https://instagram.com/p/Bh7zKQzD5CQ/?utm_source=ig_embed

https://instagram.com/p/BjDXkXUDX5a/?utm_source=ig_embed

https://instagram.com/p/BjBsK6vDYjM/?utm_source=ig_embed

https://instagram.com/p/Bj2uKuPn5gu/?utm_source=ig_embed

Kako so kavbojske škornje v najrazličnejših izdajah, barvah, velikostih ter vzorcih v teh poletnih dneh skombinirale k oblačilom razno razne ljubiteljice mode, pa si lahko ogledate na zgornjih fotografijah, ki so jih fashioniste objavile na družbenem omrežju Instagram!

 

D. S.

Foto: Pinterest, Instagram, Fashion Medley, The Rake, Yahoo!, Footwear News

New Report

Close