Kako nanesti puder, da bo koža gladka in čudovita?

16. januar 2023

Kako nanesti puder, da bo koža gladka in čudovita?

16. januar 2023
Foto: Instagram

Predstavljamo vam trik za nanašanje pudra, ki ga uporabljajo mnogi vizažisti.

Kako nanašate puder? S prsti, gobico ali čopičem? Najpogostejša tehnika, s katero se srečujemo danes, je gobica ali beauty blender. A končni videz je močno odvisen od tega, kako damo puder na gobico – konča razlika je lahko kot dan in noč.

Ni isto, ali puder nanesemo direktno na gobico, na dlan, ali pa gobico dobro prekrijemo s pudrom. Odvisno od tehnike, ki jo uporabljamo, ima lahko končni videz pudra air-brush videz ali po drugi strani, kot da bi obraz pomočili v moko. Slednjemu pa se vedno želimo izogniti.

Poleg tega, da je puder lahko videti mokast, daje nepravilna tehnika teksturi kože grob videz. Zato je tehnika nanašanja pudra izjemno pomembna.

Foto: Instagram

Prva napačna tehnika

Puder nanesete direktno na gobico in ga nato razporedite po obrazu. Če uporabimo to tehniko, dobimo neenakomeren videz pudra. Del obraza, s katerim smo začeli, bo imel najdebelejšo plast pudra, najdlje se bo sušil in celoten videz in tekstura kože bosta popolnoma neenakomerna. Najdebelejši del bo imel tudi tisti mokast videz, ki se mu želimo izogniti.

Foto: Instagram

Druga napačna tehnika

Druga pogosta tehnika nanašanja pudra z gobico se začne z neposrednim nanosom na dlan. Nato z gobico poberemo puder z dlani in preden puder dobro razmažemo po gobici, z njo udarimo po obrazu.

Ta tehnika nanašanja pudra bo povzročila še bolj neenakomeren pikčast videz. Mesta, kjer začnemo, se bodo hitreje posušila in je ne bomo mogli izravnati. Končni videz bo neenakomerno nanešen puder.

Foto: Instagram

Kako pravilno nanesti puder?

Ko smo prepoznali vse svoje napake, je čas, da ugotovimo, kako dejansko nanesti puder, da dobimo gladek videz kože in se izognemo mokastemu videzu.

Puder je treba najprej nanesti na dlan ali na stekleno paleto, ki jo uporabljajo vizažisti, nato pa ravni del gobice enakomerno namočiti s pudrom. Ko je gobica enakomerno namočena, šele takrat z njo nanesemo puder na obraz. Na ta način zagotovimo veliko tanjši in enakomernejši nanos pudra, ki bo na koncu videti bolj naraven in enakomeren.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close