Kako nanesti puder na problematično kožo?

22. februar 2019

Kako nanesti puder na problematično kožo?

22. februar 2019

Težave z neenakomerno poltjo so pogoste in nečistoče na obrazu so lahko posledica genetike, pomanjkljive nege kože ali uporabe ‘pretežkih’ in neustreznih ličil.

Znano je, da je tekoči puder ali pač kakovostna in dobra ‘podlaga’ temelj vsakega make upa, ki je videti odlično in je dolgo obstojen. Ali vam kljub dosledni uporabi pudra/podlage ne uspeva doseči želenega učinka brezhibne kože ter izenačene polti?

Če imate t.i. ‘problematično’ kožo z aknami, nepravilnostmi ter nečistočami, vaša koža zahteva še posebej skrbno obravnavo. Tako, kar se tiče njene vsakodnevne nege, kot tudi ličenja. Skrivnost je v nanašanju pudra, ki mora biti obstojen, zračnega, lahkotnega ter naravnega videza.

Če na problematično kožo, torej mastno, z vnetji, mozolji ali pa, nasprotno, presuho kožo, skušate nanesti tekočo podlago oziroma puder, boste v večini primerov dosegle naslednji rezultat: še bolj neprivlačen videz, ko uporaba pudra še poudari težave s kožo in nepravilnosti na njej.

Da bi se temu izognile, morate obraz pred ličenjem najprej očistiti z micelarno vodico, nekajkrat na teden narediti še piling, potem pa na obraz nanesti masko, ki odstrani odmrle kožne celice. Zatem, ko ste pravilno in globinsko očistile kožo, nanesite vlažilno (ali drugo ustrezno) kremo za obraz. Šele zdaj je vaš obraz pripravljen na ličila!

Ko se začnete ličiti, najprej na kožo obraza nanesite ‘primer’ oziroma utrjevalec ličil. Ta zagotovi odlično obstojnost ter videz pudra. Končno sledi nanos pudra, ki pa mora biti primeren za vaš tip kože. Nanesite ga s pomočja čopiča v tankem sloju. Če nanesete predebel sloj, to le še poudari problematičen videz kože.

https://www.instagram.com/p/Bko4hWfgJzO/

Ko ste tekoči puder/podlago dobro vtrle v kožo, nanesite še zelo tanek sloj pudra v prahu, tako preprečite, da bi se koža mastno svetila. Če imate na obrazu akutno težavo, kot je ogrc, mozolj ali vneta in pordela koža, ta del dodoatno prekrijte s korektorjem, nato pa tudi nanj ponovno nanesite tanek sloj pudra v prahu.

https://www.instagram.com/p/BtoSXeIB4Aw/

Ko gre za puder, je pravilo ‘manj je več’ še kako aktualno in z manj izdelki ter z dosledno uporabo ‘primerja’ pri ličenju boste dosegle veliko boljše in trajnejše rezultate ter bolj naraven videz ličenja.

D. S.

Foto: Instagram, YouTube

Style. Več novic

New Report

Close