Kako narediti masko, ki gladi gube kot botoks?

21. januar 2020

Kako narediti masko, ki gladi gube kot botoks?

21. januar 2020

Sledi utrujenosti in gubic se lahko z redno uporabo mask vidno zmanjšajo. Zaradi tega so strokovnjaki predlagali masko, ki jo lahko hitro in preprosto naredite doma, njen učinek pa je enakovreden botoksu.

Ta maska je čisto naravna, kožo pa vidno napne, zato strokovnjaki menijo, da bo v kozmetičnih salonih postala prava alternativa botoksu.

Potrebne sestavine so: žlica gustina, pet žlic sveže stisnjenega korenčkovega soka, ki ga stisnete v sokovniku ali mešalniku ter ga odcedite skozi cedilo.

Potrebujete še žlico kislega mleka in vode. V pol skodelice hladne vode raztopite gustin in ga prelijete s 100 mililitri vrele vode. Zmes nato kuhajte na šibkem ognju, da se zgosti, nato pa pustimo, da se mešanica ohladi. Nato dodate korenčkov sok in kislo mleko. Vse dobro premešate in maska je pripravljena za uporabo.

Na očiščen obraz nanesite masko ter jo pustite delovati pol ure, nato pa jo izperite z mlačno vodo. Na obraz nanesite vlažilno kremo, preostanek maske pa spravite v hladilnik. Da bi bil učinek še boljši, jo na obraz nanesite zaporedoma tri večere.

Foto: Instagram

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close