Bodi z visokim razporkom: kako nositi ta drzen kos, da ne bo videti vulgarno

08. februar 2022

Bodi z visokim razporkom: kako nositi ta drzen kos, da ne bo videti vulgarno

08. februar 2022
Foto: Instagram

Bodi ima v modi zelo dolgo tradicijo. Bodisi kot inovacija v baletu za večjo svobodo gibanja ali kot toplo spodnje perilo, ki ga nosimo pod široko obleko – ta modni kos, ki se tesno oprijema telesa, je še danes izredno priljubljen.

Čeprav se bodiji še danes uvrščajo med športna oblačila, so postali tudi kos, ki se nosi kot nadomestek majice, večinoma v kombinaciji s hlačami. Različica, ki se je na sceni pojavila lansko pomlad in razcvet doživela v začetku letošnjega leta, je bodi z visokim razporkom, ki razkriva golo kožo bokov in pasu nad robom kavbojk.

A pozor! Tak bodi lahko hitro postane vulgaren, če ga kombinirate z napačnimi oblačili.

Preveč gole kože

Bodiji z visokim razporkom dajejo vtis, kot da vam iz hlač gledajo tangice, zato se lahko hitro zgodi, da pokažete preveč gole kože. To se je zgodilo Chiari Ferragni, ki je oblekla hlače s prenizkim pasom in z njimi razkrivala začetek izreza tangic.

Veliko bolje novi trend nosi Kourtney Kardashian, ki je izbrala bolj subtilno različico s steznikom. Oblekla je usnjene hlače, ki sedijo tik nad njenimi boki in razkrivajo le majhen delček gole kože – ravno prav, da pričarajo vtis ozkega pasu.

Kombinacija različnih materialov

Ko gre za bodije z visokim razporkom, velja pravilo: manj je več. Z njimi zato kombinirajte čim manj barv in se izogibajte preveč različnim materialom. To napako je naredila Sophie Thomalle, ki je k bodiju oblekla kratke raztrgane kavbojke in visoke pete, ki naredijo videz rahlo vulgaren.

Veliko bolje bi bilo, če bi bodi kombinirala s svetlimi hlačami brez “uničenega” videza. Primer dobre prakse je modna vplivnica Nina Rixxi, ki je k svetlo sivemu bodiju oblekla hlače v istem tonu.

Oprava tako daje vtis, kot da je v enem kosu, pogled pa pritegnejo majhni trikotniki gole kože v pasu, ki so ravno prav veliki, da izpadejo prefinjeno.

Še nekaj zlatega nakita in oprava je popolna!

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close