Kako nositi najbolj trendi vzorec tega poletja?

09. junij 2022

Kako nositi najbolj trendi vzorec tega poletja?

09. junij 2022
Foto: Instagram

Pike so poleg rožic nepogrešljiv poletni vzorec, ki ne gre nikdar iz mode. Vendar vsake pike na pristajajo vsem. Boste bolje videti v majhnih ali velikih? Ponujamo vam nekaj nasvetov.

Ob ogledu kolekcij znanih modnih trgovin, je videti, da letos prevladuje klasična črno-bela kombinacija pik. Najbolj v trendu boste z dolgo, lahkotno obleko, ki jo lahko v kombinaciji z natikači in cekarjem oblečete za na plažo, če k njej dodate sandale s peto in majhno torbico, pa je lahko odlična izbira tudi za večerni izhod.

A vse velikosti pik ne pristajajo vsaki postavi. Če ste večji in močnejši, lahko izberete večje pike, tisti, ki ste manjši in z bolj drobno postavo, pa boste bolje videti v manjših pikicah, ki ne bodo prevladale nad vami. Hitro se namreč lahko zgodi, da vas prevelike pike “pojedo” – tako obleka nosi vas in ne vi obleke.

Pikčasti vzorec je ime dobil po plesu

Vzorec pik ima dolgo zgodovino. Prvič je bil uporabljen leta 1700, saj je bilo takrat prvič mogoče narediti enotne pike po celotni dolžini blaga. Dizajn, ki je kmalu zatem osvojil svet, je povezan s plesom iz tistega časa in od tod tudi angleško ime za vzorec “polka dot”.

V petdesetih letih prejšnjega stoletja sta pikčaste obleke oboževali Marilyn Monroe in Elizabeth Taylor, v svojih razstavah pa so ga zvesto uporabljali tudi modni oblikovalci. Leta 1954 je bila pikčasta obleka najbolje prodajani kos slavnega Christiana Diorja.

Slovenske modne trgovine so polne različnih pikčastih oblek, zato ni razloga, da ne bi našla popolnega modela zase. Izbrali smo devet oblek, ki so pritegnile našo pozornost.

Foto: Reserved
Foto: Mohito
Foto: Mango
Foto: Zara
Foto: Mohito
Foto: Zara
Foto: Reserved
Foto: Mango
Foto: Reserved

Avtor
Piše

K. F.

Style. Več novic

New Report

Close