Kako nositi visoke petke brez skrbi zaradi poškodb?

29. avgust 2019

Kako nositi visoke petke brez skrbi zaradi poškodb?

29. avgust 2019

Preprosta pravila za vse, ki si življenja brez visokih petk ne predstavljajo

Nobena skrivnost ni, da visoke petke niso najbolj udobne, vendar pa se jim večina žensk samo zaradi tega ne bo odrekla. V uredništvu smo »ugotovili«, kako nositi visoke petke brez škode za zdravje.

Najprej bi morali nehati nositi visoke petke vsak dan. Optimalno je 2 – 3 krat tedensko. Poskušajte jih menjavati z nizkimi čevlji, da se noge in hrbtenica odpočijejo. Še bolje – kupite posebne ortopedske vložke, ki vam bodo pomagali pravilno porazdeliti težo na noge.

Čez dan poskusite sezuti čevlje in vsake 2 – 3 ure masirati stopala. To bo pomagalo obnoviti pravilno prekrvavitev. Če morate petke nositi vsak dan, dajte prednost petkam, ki niso višje od 5 centimetrov – to je optimalna višina, ki manj poškoduje stopalo.

Po dnevu v petkah ne zanemarjajte sproščujoče kopeli za noge; morska sol, na primer, ublaži utrujenost. Tudi intenzivna masaža stopal je odličen način za lajšanje utrujenosti. To lahko storite s preprostim masiranjem površine s pestjo.

Ne pozabite na vaje za stopala, ki jih lahko naredite brez čevljev. 2 – 5 minut s stopali po tleh valjajte teniško žogico ali steklenico, nato 15 – 20 krat dvignite robček ali kakšen drug manjši predmet s tal tako, da ga držite med prsti. Naredite še 10 – 15 počepov, hkrati pa držite noge trdo pritisnjene na tla. Nazadnje se 20 – 25 krat dvignite na prste, nato pa počasi spustite noge na tla.

Foto: Pinterest

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close