Kako pogosto moški in ženske mislijo na seks?

26. maj 2022

Kako pogosto moški in ženske mislijo na seks?

26. maj 2022
Foto: Pexels

Vsi smo zagotovo že slišali, da moški neprestano mislijo na seks. Vendar, kako pogosto v resnici pomislijo nanj, sploh v primerjavi z ženskami?

Ljudje od nekdaj menijo, da moški neprestano mislijo na seks, ženske pa skoraj nikoli. A nekateri v to niso tako prepričani. Uporabnik Starševskega čveka je povprašal ostale uporabnike, če ženske pomislijo na seks tako pogosto, kot on. “Sem moški v zrelih letih 50+, a še vedno, ko vidim žensko, mi misli pobegnejo, kaj vse bi počela,” je zapisal.

Skoraj nič manj

Mnoge uporabnice so odgovorile, da same pravzaprav skoraj enako pogosto mislijo na seks, kot avtor. “Uf, seveda. Če nam je le nekdo dovolj privlačen … Pa ne mislim s tem samo na videz, ampak na splošno, da ima tisto nekaj, kar nas pritegne. Misli so podobne kot jih naštevaš,” je odgovorila ena izmed uporabnic.

Druga pa je odgovorila, da na seks prav tako pomisli vsak dan: “O ja, jaz na posteljne užitke mislim vsakodnevno. Izjema so samo prvi trije dnevi menstruacije. Ampak samo z možem, s katerim sva skupaj že 20+ let, pa je seks še vedno božanski.”

Foto: Unsplash

Kaj pravi znanost?

Obstaja mit, da moški pomislijo na seks vsakih 7 sekund, kar naj bi bilo kar 514-krat na uro!

A ta številka je skoraj nemogoče visoka, zato so znanstveniki že večkrat poskusili ugotoviti, kakšna je v resnici. Leta 2011 so na Univerzi v Ohiu izvedli raziskavo na 283 študentih, v kateri so nadzorovali, kolikokrat na dan so pomislili na seks, hrano in spanje.

Sodelujočim so dali “klikerje”, na katere so morali pritisniti vsakič, ko so pomislili na katero izmed naštetih stvari. V povprečju so moški pomislili na seks 19-krat na dan, ženske pa 10-krat.

Rezultati te raziskave kažejo, da moški na seks dnevno pomislijo dvakrat pogosteje kot ženske. Vendar pa so istočasno ugotovili, da dejansko ni “pomembne interakcije med spolom udeleženca in vrsto sporočenega spoznanja.” Torej, čeprav so moški pogosteje razmišljali o seksu, so pogosteje razmišljali tudi o hrani in spanju.

Novejše raziskave

Novejša raziskava iz leta 2019, v kateri je sodelovalo kar dva tisoč odraslih, pa je skušala odkriti, kako pogosto ljudje govorijo o seksu. Kar 65 odstotkov odraslih je odgovorilo, da nimajo težav s pogovori o svojem spolnem življenju z drugimi, 29 odstotkov pa jih je odgovorilo, da jim je “izjemno udobno” govoriti o tem.

Foto: Pexels

Ljudje se o seksu najlažje pogovarjajo s svojim partnerjem (61 odstotkov), sledi pogovor z najboljšim prijateljem (60 odstotkov), prijatelji (40 odstotkov), sodelavci (28 odstotkov) in sostanovalci (26 odstotkov).

In ne le to, ljudje v povprečju povejo o “dobri noči” kar štirim različnim ljudem – torej ne le svojemu najboljšemu prijatelju.

Svojim mamam pa o svojem spolnem življenju razlaga kar 17 odstotkov moških, očetom pa celo 20 odstotkov. Torej, skoraj eden od vsakih petih moških vsaj enemu staršu razlaga o svojih spolnih doživetjih. Pomislite na to prihodnjič, ko boste s taščo na družinskem kosilu!

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close