Kako pomembne so obleke za otroka in njegov razvoj?

tamara, 07. februar 2017.

Razslojevanje otrok, glede na način oblačenja?

Znano je, da Katie Holmes za svojo hčer Suri zapravi kar nekaj denarja, sprašujemo se, ali malce ne pretirava. Za njene modne dodatke in obleke naj bi odštela tudi do 25 tisoč dolarjev na mesec. Seveda to pripomore k temu, da se Suri giblje na vrhu lestvice najbolje oblečenih otrok zvezdnikov, pa vendar je to za otroka sploh pomembno?

Raziskave so pokazale, da se vse več staršev zgleduje po zvezdnikih in svojim otrokom kupujejo pregrešno draga oblačila, ki pa si jih v resnici sploh ne morejo privoščiti. In zakaj starši veliko več denarja porabijo za otroška oblačila, kot oblačila zase in za svojega partnerja?

Verjeli, ali ne se razslojevanje glede na oblačila začne že v vrtcu. Vsak starš naredi vse, da je otrok sprejet in enakovreden drugim otrokom, ki si to lahko privoščijo. Ne želimo, da naš otrok izstopa ali, da je podvržen žaljivkam in opazkam, že ko je tako majhen. To se seveda nadaljuje tudi v osnovni in nato še v srednji šoli oz. vse do takrat, ko otrok zna sam prevrednotiti te vrednote in jih zamenjati s spoštovanjem vsakega posameznika ne glede na njegov način oblačenja.

Za starše bi bilo veliko lažje, če bi otroku privzgojil stil za lepo oblačenje in kasneje prihranil veliko denarja pri tem, da bi bil otrok lepo oblečen. Najbolj pomembno pa je seveda to, da otroku, ki ga vzgajamo z ljubeznijo, pohvalami in pravimi vrednotami, razložimo, da so v življenju veliko pomembnejše stvari, kot je merjenje ljudi po oblačilih. Tako, ga bomo naučili, kaj je prava samozavest in, da se ne meri samo po našem zunanjem videzu. Ne pozabite, da videz velikokrat vara!

Za vas smo izbrali nekaj ponudnikov otroških oblačil, ki so dostopna za skoraj vsak žep.

ZARA

 

BENETTON

 

C&A

 

OKAIDI

 

 

H&M

 

 

GAP

Foto: Promo

O avtorju

tamara

New Report

Close