Kako pravilno in neškodljivo odstraniti umetne trepalnice

17. december 2022

Kako pravilno in neškodljivo odstraniti umetne trepalnice

17. december 2022
Foto: IMAXtree

Mnoge se za čas praznikov odločijo za umetne trepalnice, a te se ne odstranijo kar tako. Predstavljamo nekaj trikov, če nimate možnosti ponovnega obiska salona.

Priznati je treba, da se mnogi med nami počutimo precej samozavestni, da večino svojih kozmetičnih potreb opravimo od doma.

V času epidemije smo se mnogi naučili doma opraviti vse, kar nas olepša. Ne glede na to, ali smo si sami strigli lase, si privoščili mini nego obraza, celo skrili našo zaraščeno manikiro, uspelo nam je.

Toda odstranjevanje umetnih trepalnic, ki so bile nanešene v salonu, je malce težje.

Foto: IMAXtree

Najprej bi radi opozorili, da če imate možnost, prepustite odstranjevanje podaljškov trepalnic profesionalcem, saj bo to vključevalo odstranjevanje profesionalnega lepila za trepalnice. Če se izvaja nepravilno, lahko povzroči kontaminacijo oči, okužbe ali izgubo naravnih trepalnic. Vendar se zavedamo, da včasih nimamo vedno te možnosti.

Po mnenju Veronice Tran, ustanoviteljice kanadskega zdravilišča Pretty in the City, obstaja nekaj načinov za varno odstranjevanje podaljškov trepalnic doma – in pravzaprav, dlje kot so vaše trepalnice na vaših vekah, lažje jih bo odstraniti.

Tukaj je vaš najboljši vodnik o tem, kako po mnenju strokovnjakov varno, enostavno in natančno odstraniti podaljšane trepalnice doma.

Foto: IMAXtree

1. Uporabite odstranjevalec ličil za oči na oljni osnovi

Čistila na osnovi olja pripomorejo k hitrejšemu padcu podaljškov trepalnic, saj ogrozijo sestavo lepila za trepalnice in povzročijo, da to hitreje razpade. Uporabite ga kot prvi korak vašega dvojnega čiščenja in nežno premikajte olje s krožnimi gibi z vato – opazili boste, kako se lepilo za trepalnice raztopi.

Morda boste morali to narediti nekaj noči zapored, da popolnoma odstranite vse podaljške trepalnic. Prepričajte se, da čistila na oljni osnovi uporabljate šele takrat, ko ste pripravljeni, da si snamete trepalnice, in ne prej, sicer vam bodo trepalnice pospešeno odpadale.

2. Prhajte se z vročo vodo

Poleg dejstva, da je vroča in soparna prha prijetna, vam bo pomagala tudi odstraniti podaljške trepalnic.

Para bo izsušila lepilo in ga naredila krhkega ter zrahljala vez, ki povezuje podaljšek z naravno trepalnico. Naredite to nekajkrat na teden in videli boste kako trepalnice postopoma in naravno padajo po nekaj prhah.

Foto: Pexels

3. Nanesite ricinusovo olje

Ricinusovo olje je bistvenega pomena za vsak lepotni režim. V tem primeru bo med spanjem počasi porušil vez lepila in podaljške zrahljal, tako da bodo lažje izpadli sami. Zato je najbolje, da ricinusovo olje nanesete na trepalnice s prsti z nežnimi krožnimi gibi, tik pred spanjem.

“Ne smete pričakovati, da bodo trepalnice odpadle vse naenkrat, ko jih boste odstranjevali doma,” pravi Tran. “Samo poseben odstranjevalec lepila, ki je na voljo v salonih, lahko to doseže, ne da bi poškodoval vaše naravne trepalnice.”

Potem ko so bile podaljški trepalnic uspešno odstranjeni, Clementina Richardson, ustanoviteljica Envious Lashes v New Yorku, predlaga, da nadaljujete z uporabo ricinusovega olja na naravnih trepalnicah pred spanjem, da ponovno okrepite svoje naravne trepalnice.

4. Uporabite vazelin

Vazelin je božji poslanec v naših lepotnih režimih in z njim lahko hitro in enostavno odstranite podaljške trepalnic, tako da s konico palčke za ušesa nanesete majhno količino vazelina na lepilo na liniji trepalnic.

Čeprav to ni zanesljiv način za razgradnjo lepila za podaljševanje trepalnic, bi moral pomagati nekaterim ohlapnim trepalnicam hitreje odpasti brez trganja.

Foto: Profimedia

5. Uporabite kokosovo olje

Podobno je tudi kokosovo olje odlično naravno zdravilo za domače lepotne tegobe, saj ima majhno tveganje za draženje in alergije, saj ga večina tipov kože dobro prenaša.

Na podoben način kot pri metodi z vazelinom navlažite vatno blazinico s kokosovim oljem in jo za tri minute položite na oko. Nežno drgnite s krožnimi gibi, dokler se trepalnice in lepilo ne odstranijo. Najboljši nasvet: uporabite mlačno olje, da pospešite postopek.

Česa ne počnite pri odstranjevanju podaljškov trepalnic:

  1. Ne trgajte jih z rokami

Ne začnite puliti umetnih trepalnic, ki so še vedno pritrjene, ne glede na to, kako grdo so videti. “Če jih sami odstranite s trganjem in vlečenjem, lahko dejansko izpulite vaše prave trepalnice, saj so podaljški pritrjeni pramen za pramenom,” pravi Richardson. “To lahko privede do lis brez trepalnic, ki nikoli ne bodo več zrasle.”

Foto: Pexels
  1. Prekomerna uporaba kodralnika trepalnic

Richardson tudi priporoča, da se izogibate mehanskim vihalnikom trepalnic, saj lahko na različne načine poškodujejo vaše naravne trepalnice, vključno s tem, da trepalnice izpulijo pri korenu ali jih prelomijo na pol.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close