Kako prepoznati prave prijatelje?

09. avgust 2021

Kako prepoznati prave prijatelje?

09. avgust 2021

Gotovo imate veliko znancev, toda koliko imate pravih prijateljev? Ti so precej redkejši.

Pravi prijatelji so nekaj, kar nam lepša življenje. Stojijo nam ob strani, kadar imamo zlomljeno srce ali smo v stiski, radi nas imajo takšne, kakršni smo in razumejo nas na poseben način, tako kot nas samo oni lahko, in skupaj smo doživeli številne lepe in zabavne trenutke. 

Toda kako prepoznati prave prijatelje in kako jih ločiti od znancev? Zapisali smo šest načinov, kako prepoznati prave prijatelje. 

1. “Vesel sem zate!”

Lahko smo sočutni do neznanca, kadar vidimo njegovo stisko in bolečino, toda iskreno veselje ob uspehu nekoga drugega, običajno zahteva več kot le sočutje. Za iskreno veselje ob uspehu prijatelja moramo do njega čutiti globoko prijaznost in ljubezen. To je eden od pokazateljev pravega prijateljstva – iskreno veselje. 

Profimedia

2. “Tukaj sem zate”

Na prave prijatelje se vedno lahko zaneseš – delajo ti družbo in včasih le tiho sedijo zraven tebe, kadar se počutiš osamljenega, saj vedo, da ti ni do pogovora, vendar te ne želijo pustiti samega. Ali pa vas bodo vzpodbudili, da se skupaj udeležite zabave in se razvedrite. Poslušali vas bodo, ko boste potrebovali pogovor, z vami pa bodo iskreni in vam bodo povedali svoje mnenje brez dlake na jeziku. Pravi prijatelji so vedno tam za vas in v zameno ne zahtevajo ničesar. 

Profimedia

3. “Ne strinjam se”

Seveda se dva človeka ne moreta strinjati v vsaki stvari, tudi če sta prijatelja. Toda pravi prijatelj vam bo dovolj zaupal, da vam bo nasprotoval, bil z vami odprt in iskren, povedal vam bo svoje mnenje.

4. “Hvala, da si tu”

Za pravega prijatelja ste vi ena najpomembnejših ljudi v njegovem življenju. Cenijo vas in veseli so, da obstajate in ste tu zanj. En drugemu dajete moč in motivacijo, čutite povezavo in naklonjenost. Z njimi in do njih ne čutite obveznosti, ampak užitek, sproščenost. 

5. “Šel si predaleč”

Tudi v resničnem prijateljstvu ni vedno vse lepo, mirno in veselo. Včasih se prizadenemo, toda namesto da bi se pretvarjali, da nas to ne boli, si povemo, da nas nekaj boli ali da je šel kdo z besedami in iskrenostjo predaleč. Na tak način si damo priložnost, da odnos izboljšamo.

6. “Oprostim ti”

Pravi prijatelji ne pričakujejo popolnosti in razumejo, da se lahko tudi zmotite ali naredite napako. Oprostili vam bodo, seveda pa je to odvisno tudi od tega, kaj ste storili. 

Prispevek je bil prvotno objavljen na miss7.

Style. Več novic

New Report

Close