Kako se je na koronavirus odzval modni svet?

28. februar 2020

Kako se je na koronavirus odzval modni svet?

28. februar 2020

Nekateri odpovedujejo modne revije, drugi v kolekcije vključujejo zaščitne maske.

Tedni mode, dogodki s slavnimi osebnostmi, glamurozne kreacije in čudovite manekenke so mesto sanj v navideznem mehurčku, v katerem je vse lepo in popolno, in kjer je najslabša stvar, kar se lahko udeležencem zgodi, da jih namesto v prvo vrsto posedejo v drugo, ali pa jim kdo popljuva outft, v katerega so prišli oblečeni na revijo.

To sezono pa je v ta popolni svet stopila realnost z imenom koronavirus. Na predzadnji dan milanskega tedna mode je med revijo hiše Missoni odjeknila novica, da so se v modni prestolnici pojavili prvi primeri koronavirusa, med obiskovalci pa je bilo več govora o inkubacijskem obdobju ter učinkovitosti zaščitnih mask kot pa o pravkar predstavljeni kolekciji.

Na tej aplikaciji lahko v živo spremljate stanje o številu okuženih s koronavirusom.

Naslednji dan je Giorgio Armani preklical vabila vsem gostom svoje glavne linije ter modno revijo pred prazno dvorano posnel s kamero in tako preprečil, da bi se virus širil med gosti.

Kot poroča Business of Fashion, je bil redni transfer med Milanom in Parizom zelo otežkočen ter počasen, saj je na meji potekala kontrola in obvezno merjenje telesne temperature, medtem ko Parižani še vedno trepetajo, da jim virusa ni prinesel kateri izmed modnih urednikov, novinarjev ali manekenk.

Preberite še: Kako so maske za obraz postale statusni simbol

Že prvi dan pariških modnih revij je priznana oblikovalka nove generacije Marine Serre na eni izmed manekenk predstavila zaščitno masko, kot trenutno najbolj vroči modni dodatek, še nekaj drugih kreacij pa je opremila z zaščitnimi pokrivali.

Odgovor modnih oblikovalcev na koronavirus je tako zelo hiter in zanimivo bo opazovati, kako se bodo na to odzvali še drugi. Za zdaj vemo, da bodo na tednih mode svojim obiskovalcem ponudili zaščitne maske, če pa se bo kdo v svoji kolekciji ozrl na to epidemijo, pa bo treba še malce počakati.

Foto: Instagram

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close