Kako se lahko tudi pri 50-ih počutite kot dvajsetletnice?

27. julij 2018

Nekdanji supermodel Elle Macpherson ima 54 let, a videti je tri desetletja mlajša. Odkrila je, kako še vedno ohranja čudovit videz kože ter božansko telo. Na ta način je ponovno ‘našla samo sebe’ ter dosegla ravnovesje duha.

Le kdo ne pozna Elle Macpherson? Ta supermanekenka je dobila naziv ‘The Body’ (Telo) in njena postava je še desetletja po vrhuncu njene manekenske kariere enako božanska, kot je bila. Že res, da je treba imeti v štartu dobre gene, kot jih ima Elle, ki ima prelepo telo, pa tudi obraz. Ta obraz, njegove konture ter koža so tudi pri Ellinih 54. letih občudovanja vredne.

Vseeno pa brez nič ni nič in Elle čisto vsak dan naredi nekaj za to, da ohranja enak videz, kot ga je imela v sredini svojih 20. let. Seveda ni več dvajsetletnica, ima modrost in izkušnje zrele ženske ter je mati dveh otrok. Lepotica avstralskih korenin, ki se je rodila 29. marca 1964, je danes uspešna podjetnica in lastnica raznih blagovnih znamk s svojim imenom.

Svetovno slavo je uporabila tudi v dobre namene, saj z mediji in bralci ter gledalci rada deli nasvete, kako ohraniti zdravje v zrelih letih, s katerimi vajami priti do vrhunske postave, izgubiti odvečne kilograme in se na sploh počutiti odlično. Pravilno prehranjevanje ima pri tem precejšen pomen, kar Elle zelo dobro ve. Tudi sama je eksperimentirala s številnimi oblikami tako telesnih vaj kot prehranjevanja s pomočjo nutricionistov, da je odkrila popolno formulo zase.

Ne preseneča nas, da njen način skušajo posnemati številne ženske po svetu, da bi tudi same dosegle Ellin videz – to jim sicer ne bo uspelo, ta super lepotica je pač edinstvena in obdarjena s popolnimi merami, visoko postavo ter prelepim obrazom, a vseeno lahko dosežejo fit počutje, kot ga je Elle, in ravnotežje, ki je posledica discipliniranega življenja (ponavljamo: prav vsak dan!).

Spremembe je v svoje življenje vnesla, ko je začutila in opazila, da se je njeno nekoč popolno telo, ki je dar Matere narave, začenjalo spreminjati in to ne na boljše. Elle, ki kajpak podlega enakim zakonom staranja, kot vsi ljudje na tem svetu, je za Harper’s Bazaar povedala:

“Lepega dne sem opazila, da so se mi začeli okoli pasu in bokov nabirati odvečni kilogrami. Prekomerna telesna teža mi prej nikoli ni delala težav. Moje noge so postale ‘težke’, začela sem se slabše počutiti in bila sem na splošno letargična, brez energije in volje.”

Ni se spreminjala samo njena postava, ampak tudi celoten videz ter počutje, kar se zgodi številnim ženskam po vstopu v 40. leta in kasneje v predmenopavzo ter nato še menopavzo.

“Nisem več imela navdiha. Nisem spala ali pa zelo slabo. Moja energija je bila na dnu,”

je povedala manekenka, občasna igralka in sedaj poslovna ženska ter filantropinja.

Ko se je z nutricionistom pogovorila o svojem počutju, se je odločila za alkalno oziroma bazično dieto, ki temelji na rastlinski prehrani. Opustila je predelan sladkor, pšenico in izdelke iz pšenice (torej gluten) in sčasoma še vse izdelke živalskega izvora. Že po dveh tednih je občutila bistveno razliko v počutju, drugi pa so opazili tudi spremembe na bolje v njenem videzu.

Tudi na njenem obrazu se je odrazilo, da je spremenila prehrano.

“Rjavkasti madeži, za katere sem bila sveto prepričana, da so ‘sončne pege’ oziroma hiperpigmentacije kože na obrazu zaradi pretirane izpostavljenosti sončnim žarkom, so bile v resnici posledica uživanja sladkarij in živil, ki vsebujejo predelan sladkor. Ko sem začela redno upoštevati načela bazične diete, je moja koža obraza postala bolj sijoča in napeta. Začela sem izgubljati odvečne kilograme, najbrž tudi zato, ker sem sčasoma nehala hrepeneti po sladkarijah. Moja prebava se je izboljšala in tudi navznoter sem se začela počutiti dobro. Celo čustveno sem se uravnovesila!”

je poudarila Elle Macpherson.

Z Arpadom Bussonom je bila od leta 1996 do 2005, z njim ima dva sinova

Manekenkino življenje je občasno res spominjalo na vrtiljak, sploh, ko je šlo za moške. Bila je s številnimi slavnimi in bogatimi, iz propadlega zakona s finančnikom Arpadom Bussonom ima dva sinova, na spodnji fotografiji na Instagramu je z mlajšim sinom Aurelisom Cyjem, ki ima zdaj 14 let.

https://instagram.com/p/BVFG_bSDp4U/?utm_source=ig_embed

Še prej, v 80. letih, je bila kot mladenka in vzpenjajoča se zvezda skupaj s pevcem Billyjem Joelom, ki je v času njunega razmerja ter po razhodu napisal tri pesmi o njej, ena je nadvse slavna Uptown Girl.

Elle in Jeffrey Soffer

Prvič se je poročila z modnim fotografom Gillesom Bensimonom. Po odhodu od partnerja Bussona pa je začela zvezo z milijarderjem Jeffreyem Sofferjem, se vmes z njim razšla, a potem sta se ponovno našla in leta 2013 poročila na Fidžiju. Lani sta se ločila in ostala prijatelja, celo zadnje novo leto sta preživela skupaj.

 

Dragica Sušnik

Foto: Twitter, Harper’s Bazaar, Eonline, Celebrity Gossip, YouTube, CelebMafia

New Report

Close