Kako si pričarati praznično vzdušje, ko niste razpoloženi?

10. december 2023

Kako si pričarati praznično vzdušje, ko niste razpoloženi?

10. december 2023
Foto: Pexels

Preberite si pet trikov, s katerimi lahko enostavno pričarate praznično vzdušje!

Praznični čas je sicer namenjen toplini in malim radostim, vsekakor pa je to tudi čas, ko pogosto občutimo pritisk, da mora biti vse popolno.

Kako je lahko letos drugače? Poskusite z nekaj preprostimi triki, s katerimi si lahko pričarate enostavno, a še vedno pravljično praznično vzdušje.

Foto: Pexels
  1. Preprosta dekoracija!

Kdo pravi, da morate okrasiti vse prostore v hiši ali stanovanju? Dekoracija naj služi vašemu dobremu počutju in ne le gostom. Za pravo vzdušje potrebujete le dišečo svečko, dobro glasbo in udoben fotelj. Ko boste poskrbeli za vzdušje, si skuhajte svojo najljubšo večerjo ali si pripravite vročo kopel. Vzdušje zagotovljeno!

  1. Družite se!

Namesto, da se s prijatelji dobite na dragi večerji v mestu, se dogovorite, da nekdo izmed vas posodi kuhinjo, ostali si razdelite sestavine, tretji pa naj se javi za pomivanje posode. Družabni večer ob peki piškotov ne stane veliko, zagotovo pa se boste sprostili in naklepetali. Medtem, ko se bodo piškoti pekli, lahko igrate družabne igre ali skupaj okrasite smrečico.

Foto: Pexels
  1. Ne primerjajte se z drugimi!

Med prazniki se pogosto primerjamo z drugimi in če boste v prazničnih dneh brskali po družbenih omrežjih, boste naleteli na še več ‘srečnih’ osebkov kot ponavadi, ki bodo objavili vsak družinski trenutek, gledanje božičnih filmov, postavljanje smrekice itd.

Zdelo se vam bo, da ste edini, ki ne sodeluje dovolj in ne uživa praznikov, čeprav bo to daleč od resnice. Predlagamo vam, da se za nekaj dni odklopite od družbenih omrežjih in raje uživate med vašimi prazniki, ki si joh boste pričarali sami, s svojimi najljubšimi osebami.

  1. Poglejte božične epizode svoje najljubše serije!

Vsakemu izmed nas se je že zgodilo, da smo sredi julija gledali božično epizodo svoje najljubše serije, a v decemrbu ima to čisto drugačen čar. Pripravite si kokice in poiščite božične epizode svoje najljubše serije. Serija Prijatelji jih ima recimo kar precej.

Foto: Pexels
  1. Naredite si svoje zatočišče!

Se še spomnite dni, ko ste kot otroci iz stolov in rjuh naredili improviziran šotor? Na Instragramu in Pinterestu smo opazili, da se ta trend vrača, le da tokrat v bolj estetski obliki! Ko ga naredite, se udobno namestite in si oglejte svoj najljubši božični film.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close