Kako šik se vam zdi ta pariška ‘Črna hiša’?

Dragica Sušnik, 15. oktober 2018.

Maison Noir by Rosko Family Design je nov arhitekturni biser v notranji opremi. Arhitekta Roskovšenko sta skozi pariško stanovanje povedala zgodbo o naravi, zelenju, umetnosti, družini.

Ukrajinski biro za arhitekturo Rosko Family Design, ki ga vodita zakonca Anatolij in Ekaterina Roskovšenko, je že več let znan in priznan v svoji domovini, studio pa poznajo tudi izven meja njune države.

Njun arhitekturni studio se pogosto udeležuje mednarodnih natečajev in eden od teh, ki sta ga osvojila, je projekt, ki sta ga delala za mlado družino iz Pariza. Imenuje se preprosto Maison NoirČrna hiša– ta je pod drobnogledom javnosti že od tedaj, ko so arhitekturni projekt predstavili javnosti.

Napotila stranke so bila jasna in natančna: z notranjim oblikovanjem doseči estetiko, ki združuje tradicionalen in sodoben dizajn. Arhitekta Roskovšenko sta poudarila, da sta skozi dotični interier pariškega stanovanja želela povedati zgodbo o naravi, zelenju, umetnosti in družini.

Dobljeni rezultat prikazuje prav to. Barve pohištva, tepihov in zidov v stanovanje vnašajo tople barvne odtenke, ki dajejo občutek topline doma, obilje cvetnih aranžmajev in rož na sploh pa ustvari lahkotno atmosfero, kakor tudi obilje velikih oken, ki v notranjost prepuščajo še in še dnevne svetlobe.

Tako šik in pariško, kot je to le mogoče, sodobno, a na tradicionalen način!

 

D. S.

Foto: Buro247.hr, Pinterest, Rosko Family Design

New Report

Close