Obstajajo samo 3 načini, kako spoznati tistega “pravega”!

22. februar 2024

Obstajajo samo 3 načini, kako spoznati tistega “pravega”!

22. februar 2024
Foto: Instagram @laurensvleeuwen

Obstajajo samo 3 načini, kako spoznati tistega “pravega”!

22. februar 2024
Foto: Instagram @laurensvleeuwen

Načini spoznavanja romantičnih partnerjev se drastično spreminjajo.

Ste samski in iščete pravo ljubezen? Nove raziskave kažejo, da mogoče iščete na napačnem mestu. Raziskava je bila izvedena na stanfordski univerzi, pri tem pa so bili uporabljeni podatki in grafikoni s spletne strani za spoznavanje po celem svetu. Po podrobni analizi je bil en podatek zelo jasen in sicer, da se načini spoznavanja romantičnih partnerjev drastično spreminjajo.

Včasih so se pari spoznavali v šolah, pisarnah, cerkvah, danes pa obstajajo samo tri vodilna mesta, kjer lahko najpogosteje spoznate novega partnerja. Rezultati so več kot zanimivi.

Foto: Instagram @m4rkop

3 najboljši načini

On-line 

Ko so raziskovalci preučevali način spoznavanja ameriških heteroseksualnih parov v obdobju od 1940 do 2009, ni presenetljivo, da so bile on-line dating storitve v največjem porastu. S pojavom priljubljene aplikacije Tinder je doživelo skokovit vzpon, danes pa obstajajo še številne druge aplikacije za zmenke, kot sta Bumble in Badoo, kjer lahko najdete svojega potencialnega partnerja.

V baru ali restavraciji

Spoznavanje bodočega partnerja tekom nočnega življenja je pravzaprav drugi najbolj priljubljen način. Ta trend je tako rekoč v porastu, kar kaže na to, da je online dating eden najboljših načinom spoznavanja moških iz sanj, s koktajlom ali okusnim obrokom.

Preko skupnih prijateljev

Večina parov se še vedno spoznava preko skupnih prijateljev, ampak ta trend se drastično spreminja. V resnici je v zadnjih dveh desetletjih prišlo do dramatičnega padca v ljubezenskih srečanjih preko prijateljev in razlog je, da vse manj ljudi želi, da nekdo posega v njihovo razmerje.

Foto: Instagram @aljaperne

2 najslabša načina spoznavanja

Na delovnem mestu

V 90-ih letih prejšnjega stoletja je bil to drugi najboljši način spoznavanja partnerja. V današnjem času pa romance na delovnem mestu niso tako priljubljene. Kljub izjemam strokovnjaki opozarjajo, da bi bilo pametneje, če bi našli nekoga izven delovnega mesta.

Na fakulteti

Možnosti, da najdete idealnega partnerja na fakulteti, se zmanjšujejo, in to že od leta 1940. Morda so zato vsi na Tinderju?

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close