Kako trendseterke nosijo ‘paper bag’ hlače v slogu 80. let?

05. marec 2019

Kako trendseterke nosijo ‘paper bag’ hlače v slogu 80. let?

05. marec 2019

Te hlače z retro navdihom naredijo čudež za postavo. V pasu se zavezujejo na pentljo in ga poudarijo, postavo ‘podaljšajo’, jo naredijo vitkejšo in dodajo obline na pravih mestih!

V pomladnih kolekcijah zvenečih modnih imen in seveda tudi high street znamk najdemo predvsem oblačila in modne dodatke, ki so jih navdihnila 80. in 90. leta minulega stoletja. Seveda so jih modni oblikovalci interpretirali na svež, nov in zanimiv način.

Marsikateri trendi kos s pridihom te dobe smo videli že v preteklih sezonah, npr. vrnitev ‘logomanije’ in celo kolesarskih hlačk, slednjega najbrž nihče pred letom dni še ne bi napovedal. Za letošnjo pomlad se napoveduje še en vroč trend 80. let, t.i. paper bag hlače, ki so podobne tistim iz osemdesetih, a vseeno so predrugačene in zato videti sodobno.

Če v iskalnik vpišete ‘paper bag pants’ dobite popolno sliko o tem, kaj se bo nosilo. Do zdaj še ni bilo junaka na sončni strani Alp, ki bi temu ‘it’ kosu dal ustrezen slovenski prevod. Zato na hitro: gre za hlače z visokim pasom, krojene na korenček in dolžine do gležnjev ali kak centimeter manj. Lahko so zavihane na rob ali na klasičen način ‘zalikane na črto’ po sredini, kot na spodnji fotografiji.

Kar je pri tem recikliranem ‘retro’ modelu najlepše, pa je dejstvo, da paper bag hlače naredijo čudež za vsako postavo. Večina modelov se na pentljo zavezuje v pasu in ga s tem poudari. ‘Paper bag’ hlače vizualno podaljšajo vsako postavo in jo optično naredijo vitkejšo! Obenem ‘dodajo’ obline na pravih mestih!

Zato ne preseneča, da so jih z obema rokama zagrabile znane trendseterke in da smo ta model hlač videli v street style foto galerijah vseh pravkar končanih svetovnih tednov mode, največ smo jih opazili v Københavnu, pa tudi v Milanu, Londonu, Parizu in New Yorku so jih fashioniste z veseljem nosile.

Znana francoska oblikovalka Isabel Marant je prepričana, da se bo smernica obdržala in bomo ta model hlač nosile tudi jeseni, zato se pogumno podajte v nakup svojih prvih paper bag hlač! Vplivna modna dekleta, med njimi so Celine Aagaard, Pernille Teisbaek, Giorgia Tordini, igralka Sienna Miller in manekenka Kendall Jenner, se zlepa ne naveličajo tega modela, največkrat oblečejo takega, ki je narejen iz eko usnja.

V ponudbi visoko cenovnega razreda in dostopnejših ‘high street’ trgovin boste lahko kupovale predvsem ‘paper bag’ hlače iz bombaža, ki so udobne in šik za vsak dan. Če so vam bolj všeč druge tkanine, ne bi smele imeti težav najti tovrstnega modela še v usnju, žametu, poliestru, lanu, tanjši volni ali celo v svili.

Nove ‘it’ (in upravičeno jim dodamo še pridevnik ‘statement’) hlače naše znane trendseterke najpogosteje kombinirajo s preprostimi vrhnjimi deli oblačil. Na zgornjih fotografijah boste našle kup navdihujočih modnih kombinacij, ki jih lahko že jutri posnemate!

D. S.

Foto: Obsessions Now, Instagram, Net-a-Porter, MyTheresa, & Other Stories, Zara, Mango, Reserved

Style. Več novic

New Report

Close