Kako učinkovito uporabljati tonik za obraz?

04. november 2019

Kako učinkovito uporabljati tonik za obraz?

04. november 2019

Beauty izdelek, ki ga nikoli več ne boste izpustili iz svoje rutine.

Ko gre za nego kože obraza, obstaja nekaj zlatih pravil, ki se jim ne bi smeli odreči. Eno izmed teh, če ne celo najbolj pomembno je, temeljito čiščenje obraza, ki je veliko več kot samo umivanje z vodo. Zagotovo iz lastnih izkušenj poznate izziv temeljitega čiščenja, sploh kadar gre za odstranjevanje ličil, ko že mislite, da ste ga dovolj očistili in lahko – za vsak slučaj – postopek ponovno ponovite.

Tonik spada v skupino čistil, ki ga uporabimo po tem, ko odstranite vse nečistoče ali jih dopolnite z izdelki za odstranjevanje ličil. To je izdelek, ki koži vrne pH, da se uravnoteži, vendar to še zdaleč ni njegova edina vloga.

Tonik odstrani vse nečistoče, ki ostanejo na obrazu po umivanju, odvečen sebun in tudi preostanek šminke. Tudi po nanosu tonika je koža navlažena in krema se veliko bolje vpije in je bolj učinkovita pri opravljanju svoje funkcije.

Načelo prave izbire tonika je enako kot pri drugih izdelkih za nego obraza, kar pomeni, da ga morate izbrati glede na tip kože.

Če je koža normalna do suha, izberite tonik, ki jo bo navlažil in pomiril, če pa je mešana ali mastna, pa izberite tonik, ki bo obraz temeljito očistil in pomagal uravnavati odvečni sebum.

foto: Instagram

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close