Kako v uredništvu Style.Over.Net ohranjamo mladostni videz?

28. maj 2019

Kako v uredništvu Style.Over.Net ohranjamo mladostni videz?

28. maj 2019

Ugotovili smo, da ne potrebujemo veliko, da se spet počutimo kot prerojene.

Ob poplavi neštetih člankov o ohranjanju mladostnega videza smo se v uredništvu odločili, da je čas, da tudi me prisluhnemo svojemu telesu ter poskrbimo zase.

Verjetno že veste, da ni vse v kremah, serumih in masažah, ampak je ohranjanje mladostnosti potrebno začeti od znotraj, zato smo se dekleta odločile, da bomo druženje nadgradile z nečim koristnim za svoje telo.

Želele ali ne, vse smo že vstopile v leta, ko je treba malo bolj paziti nase, kar pomeni, da moramo prisluhniti telesu, ko nas opozarja, da potrebujemo več počitka in sprostitve.

Odločile smo se, da se bodo malce odklopile v Termah Šmarješke Toplice, se naužile zdravih jedi, malce razvajale ter razgibale telo z nordijsko hojo.

od sloganom, Da boste zdravi tudi v zrelih letih, so v Šmarjeških Toplicah oblikovali program Za zdrava zrela leta, ki smo ga preverili tudi v našem uredništvu. Me smo si izbrale enodnevni program, vi pa ga lahko podaljšate za dva ali več dni ter si program Za zdrava zrela leta spremenite v pravi aktivni in zdravi oddih

Več o programu si preberite na tej povezavi.

Po (zdravem) zajtrku smo se najprej odpravile na analizo strukture tkiv, ki nam pokaže količino vode v telesu ter kakšno je razmerje med maščobnim in mišičnim tkivom, nato pa še na posvet k prehranski svetovalki, ki nam je poleg vseh nasvetov, kako se zdravo prehranjevati, izdelala po meri pripravljen obrok.

Ste vedeli?

Kmalu po štiridesetem se spremeni tudi presnova. Če ste po obrokih utrujeni in se ne počutite dobro, preverite intolerance na hrano in izboljšajte svoje počutje s programom Za zdrava zrela leta v Termah Šmarješke Toplice.

Od besed k dejanjem smo si rekle po kopici koristnih nasvetov ter se odpravile na magnezijevo masažno kopel, ki sprošča napetost v mišicah, odpravlja utrujenost in poživlja. Res smo se po 20-minutni kopeli počutile kot prerojene.

S tem pa razvajanja še ni bilo konec, saj nas je čakala še energijska masaža hrbta in vratu.  Masaža je bila pravi balzam, saj sta v zrelih letih hrbet in ramenski del ena izmed najbolj obremenjenih delov telesa.

Sledilo je kosilo, sestavljeno prav za vsako posameznico, pripravljeno izpod rok usposobljenih kuharskih mojstrov, ki so upoštevali naše želje ter potrebno kalorično vrednost.

Skupini deklet se je pridružil zdravnik Ante Visić, specialist interne medicine, vodja zdravstvene službe v Termah Šmarješke Toplice ter pojasnil, da še kako velja pregovor: kar sejete, to žanjete. V prenesenem pomenu to pomeni, da se vam bo dobra skrb za telo in zdravje obrestovalo tudi v kasnejših letih. Zato je, sploh po 40. letu zelo pomembno ohranjati zdrav življenjski slog.

Popoldanski čas smo dekleta namenile telesnim aktivnostim, saj smo se podale na nordijsko hojo po bližnjih gozdovih v spremstvu športnega trenerja, za konec pa se sprostile s pomočjo meditacije in dihalnih vaj.

Naši vtisi …

Moj življenjski slog res ni za v učbenike, kot primer popolnosti. Velikokrat v stresu in predvsem v pomanjkanju časa zase, mi pogosto zmanjka časa za telesne aktivnosti ter redno prehrano. Program Za zdrava zrela leta je bil zame pravo ponujeno ogledalo, da se končno malce ustavim in zazrem vase. Analiza metabolične starosti ter skladnost med mišičnim in maščobnim tkivom je sicer pokazala odlične rezultate (metabolična starost je kar 15 let nižja od moje dejanske :-)), pa vendar je bil ta dan pravi opomnik, da je skrajni čas, da izboljšam svoj življenjski slog in tako še pravočasno poskrbim za svoje zdravje.

PS: tudi na masažo bom od zdaj naprej hodila bolj pogosto, ne samo takrat, ko me uščipne v križu.

Anja Cajhen, urednica Style.Over.Net

Lahko rečem, da živim zdravo, torej se v veliki meri prehranjujem zdravo, skrbim za redno telesno aktivnost. Rezultati analize meritev telesnih struktur so sicer to tudi pokazale, vendar je vedno še nekaj prostora, kjer lahko naredi še nekaj več za svoje zdravje. Sicer so leta zame le številka, pa vendar je pomembno, da se zavedamo, da je zdravje le eno. Telo imamo le eno in z njim ravnajmo lepo. Program bi priporočila prav vsem, tistim, ki že živijo zdravo, še posebej pa tistim, ki se premalo zavedajo, kako pomembno je, da se si vzamemo čas zase in svoje zdravje.

Urša Latin, Med.Over.Net

Veselila sem se druženja s sodelavkami, da se ustavimo in vzpostavimo še neformalni stik. Program Za zdrava zrela leta v Termah Šmarješke Toplice smo izbrale z namenom. Da se zabavamo in hkrati preverimo svoje zdravstveno stanje. Vedela sem, da lahko več naredim za svoje zdravje, a ko ti na vzpodbuden in prijazen način pove še naprava Tanita, in ko slišiš na glas strokovno interpretirane svoje tihe misli, spoznaš, da je čas za spremembo. Mineralna kopel me je popolnoma sprostila, medtem, ko me je masaža ramenskega obroča, prebudila. Nordijska hoja je pravi šport zame in zagotovo ga bom večkrat vpeljala v svoj življenjski slog.

Anja Vogrič, urednica Potovanja.Over.Net

Za konec …

V Termah Šmarješke Toplice se boste hitro odklopili od vsakdana. Naužili zdravih jedi, prečistili telo in se razgibali s plavanjem in dinamično hojo. S pomočjo strokovnjakov za prehrano in gibanje boste lahko izboljšali svoj življenjski slog in tako še pravočasno poskrbeli za svoje zdravje. Preberite več o programu Za zdrava zrela leta .

Foto: Terme Šmarješke Toplice

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close