Kako veste, da ste našli sorodno dušo?

29. oktober 2021

Kako veste, da ste našli sorodno dušo?

29. oktober 2021

Uporabnica foruma sprašuje: Kdaj ste vedeli, da ste spoznali osebo, s katero boste preživeli življenje, ki bo postala vaš soprog/a?

TV serije in filmi nam govorijo, da tam nekje obstaja naša sorodna duša. Z njo bo razmerje preprosto, enostavno in popolno. Terapevti temu nasprotujejo – sorodne duše ne obstajajo, gre le za ljudi, ki se v določenem času, na določenem kraju ujamejo z nami in z njimi morda preživimo le kratko obdobje, lahko pa z njimi ostanemo in delamo na odnosu dlje časa. 

Kljub temu obstajajo določeni znaki, ki potrjujejo, da je razmerje, ki ga imate z določeno osebo v tistem trenutku pravo:

1. Radi ste s partnerjem, toda imate tudi življenje, ki ni povezano z njim

Druženje s prijatelji in sodelavci je pogosto razumljeno kot težava – partner se posveča svojim prijateljem namesto vam. Takšno razmišljanje je napačno. S partnerjem se morata zavedati, da se ne smeta omejiti samo na drug drugega, temveč morata vzdrževati stike in odnose tudi z drugimi ljudmi, ki vas bogatijo. Najboljše zveze so tiste, kjer se partnerja počutita dovolj varno v odnosu, da “babji večer” s prijateljicami ali “fantovski večer” ne morejo ogroziti razmerja.

Avtor: Profimedia

2. Cenijo vaše mnenje in vi cenite njihovega

Ko razglabljate o politiki, o drami v službi ali o današnjem horoskopu – vaš partner vas posluša in želi vedeti, o čem razmišljate. In za vas velja enako. Partnerja se poslušata in si zapomnita stvari ter se posledično zavedata, da partner želi komunicirati z vami in vas poslušati. 

3. Takoj začutite energijo

Morda je ideja o sorodnih duši malce za lase privlečena, toda pogosto se izkaže, da partnerji pogosto začutijo določeno energijo, ko se prvič srečajo. Gre za občutek domačnosti in bližine, čeprav ste osebo ravnokar spoznali. 

Podobno zgodbo sta imeli tudi dve komentatorki objave, ena je o svojem dojemanju sorodne duše zapisala naslednje: 

Najbrž je pri vsakomur drugače. Jaz sem se s svojim, zdaj možem, že od vsega začetka počutila zelo domače, kot bi se poznala že 100 let. Poleg tega pa je bila med nama že od vsega začetka močna kemija. Sva se takoj zagledala, v prostoru, polnem ljudi, in se začutila. Jaz sem takoj vedela, da hočem takšnega moža.

4. Z njimi ste lahko iskreni in ranljivi

Če lahko z njimi delite svoje težave, skrbi, pa tudi skrivnosti in bolečino iz preteklosti, ta pa se odzove empatično in vaših skrivnosti ne izrabi, potem je to dober znak, da ste našli nekoga posebnega. 

Avtor: Profimedia

5. Ne moti vas, če vam je v njihovi družbi dolgčas. 

Pogosto se nas drži prepričanje, da mora biti odnos vedno razburljiv, vedno se mora nekaj dogajati. Kadar začutimo zdolgočasenost, se nam zdi, da odnos ne funkcionira, toda v resnici je ravno obratno – zdolgočasenost lahko kaže tudi na stabilnost. Če vam je v njihovi družbi dolgčas oziroma vas preprosti opravki, kot je nakupovanje živil ali dnevni sprehod, ne motijo, potem je to dober znak. 

6. Dobra komunikacija

Čeprav vse zveze in vsi odnosi zahtevajo delo, to ne pomeni, da se moramo za svojega partnerja prelomiti na pol in popolnoma spremeniti. Zveza bi morala biti dokaj enostavna, vendar to ne pomeni, da bo odnos brez prepirov. Pomembno je le, da se prepiri ustrezno rešijo, za kar pa je potrebna dobra komunikacija. Partnerja morata delovati kot tim, ki pa lahko predebatira tudi nasprotna si mnenja. 

Style. Več novic

New Report

Close