Kako vzgojiti fante, da ne bodo razvajeni mestni pamži?

13. november 2022

Kako vzgojiti fante, da ne bodo razvajeni mestni pamži?

13. november 2022
Foto: Profimedia

Emily Ratajkowski in Julia Fox sta v skupni podkastni epizodi spregovorili o težavah samskih mater. 

EmRata, kot kličejo slavno manekenko, ki ima z nekdanjim možem Sebastianom Bearom-McClardom enoletnega sina Sylvestra Appola Beara, je v svoj podkast povabila Julio Fox. Ta ima s svojim bivšim partnerjem Petrom Artemievim prav tako enoletnega sina Valentina

“Iskreno, potrebujem nasvet. Kako bova vzgojili ta fanta, da ne bosta razvajena mestna pamža?” Ratajkowski že na začetku epizode vpraša kolegico. Manekenka pravi, da se ji zdi, da se otroci, predvsem fantje, ki odraščajo v New Yorku – tudi če ne odraščajo v izobilju – obnašajo, kot da jim vse kar pripada. 

Foto: Instagram

Zvezdnici sta nato predebatirali prednosti in slabosti javnega in zasebnega ameriškega šolstva, pri čemer je Fox menila, da bi morali ustvariti skupine otrok, katerim lahko najamejo učitelje.

“Lahko bi to bil dejansko mehanik. Samo najamemo mehanika. Hočem torej, da moj sin ve, kako zamenjati gumo, kako funkcionirajo davki, kako deluje davčna uprava ZDA,” je povedala zvezdnica, znana po filmu Uncut Gems. Dodaja, da si želi, da bi njen sin znal tudi kmetovati, posaditi rastline in gojiti stvari. “Mora se naučiti dejanskih uporabnih življenjskih sposobnosti,” pravi. 

Kdo zvezdniškim samohranilkam pomaga pri vzgoji otrok?

Fox pravi, da njenega Valentina vzgaja tudi njena skupina prijateljic. “Moje prijateljice me res podpirajo in mi zelo pomagajo pri Valentinu,” pravi igralka in manekenka. “To je moja družina, tisoč procentno, brez dvoma. To je moja družina.”

Zvezdnici sta spregovorili tudi o netradicionalnih družinskih dinamikah, ki so vse bolj priljubljene. Fox tako meni, da številnim ne ustreza klasična struktura, sestavljena iz mame, očeta in otrok.

“Mislim, da se veliko stvari nekako premika in ne bi me presenetilo, če bi se mogoče začel trend, pri katerem imajo punce otroka s svojo gej prijateljico ali pa s prijateljem, ki je zgolj prijatelj in si tudi želi otrok in potem nekako vzgajajo otroka v nekakšni skupini.”

Julia Fox

Ratajkowski se je s povedanim strinjala in povedala, da pozna številne takšne primere. Tudi sama svojega sina vzgaja s svojo najboljšo prijateljico in ne z moškim. Prijateljica tako živi pri njej in pravi, da je starševstvo z njo zelo intuitivno in brez težav, ki bi jih sicer imela z moškim. Fox je pri tem dodala, da moški res nikoli ne vzgajajo prav. 

Česa si kot samski mamici želita od potencialnega razmerja?

EmRata pravi, da si želi predvsem čustvene podpore, čeprav moški to le s težavo lahko nudijo ženskam, pravi. “Kar si res želim, je čustveni partner, ki mi lahko pomaga, da se vsak dan počutim dobro glede sebe,” pravi in dodaja:

“Ne vem, več kot očitno sem na posebni točki v svojem življenju, toda ne morem si predstavljati, da bi moški to počel. Zato si mislim: ‘Zakaj bi si sploh želela biti v razmerju?’”

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close