Kako zadržati fit linijo med božično-novoletnimi prazniki?

13. december 2019

Kako zadržati fit linijo med božično-novoletnimi prazniki?

13. december 2019

Brez dodatnih kilogramčkov z nekaj koristnimi nasveti!

Priznati moramo, da je letos adventna ponudba še poseben mamljiva in na skoraj vsakem vogalu nas privabljajo z okusno slaščico, ki se ji je res težko odpovedati. Nobena novost ni, da bo konec decembra številka na tehtnici nekoliko višja. Težava lahko nastopi, če se popolnoma prepustimo najedanju z izgovorom, da se bomo svojemu videzu posvetili takoj po vstopu v novo leto.

https://www.instagram.com/p/B4ZyKfiJIVv/

Opuščanje skrbi za telesno težo je največji kamen spotike, zato bi se morali ta mesec še najbolj racionalno pristopiti k prehranjevalnim navadam.

To seveda ne pomeni, da bi se morali odpovedati okusnim slaščicam in ostalim kaloričnim živilom, značilne za to obdobje, ne smete pa pozabiti na uravnoteženost. Če ste se odločili, da si boste večkrat privoščili kalorična živila, potem poskusite tudi več časa nameniti vadbi, kot je na primer hoja v naravi. Zima je odličen čas za aktivnosti na prostem, lahko smučate, bordate ali pa se kako drugače zabavate na snegu.

https://www.instagram.com/p/B52nsttpvht/

Prav tako ne smete pozimi pozabiti na hidratacijo. Poskrbite, da v telo vnesete dovolj tekočine (tu mislimo seveda vodo), saj je prav tako pomemben kot vnos hrane.

Uživanje skritih kalorij v različnih sokovih, čajih in gaziranih pijačah, je še posebej pogosto v zimskih mesecih, zato naj bo vaša izbira bolj pametna. Na primer, vroča čokolada ima kalorično vrednost enako, kot celi obrok, zato naj bo uživanje takih in podobnih napitkov čim manj.

Foto: Instagram

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close