Kakšne škornje izbrati glede na svojo postavo?

14. oktober 2023

Kakšne škornje izbrati glede na svojo postavo?

14. oktober 2023
Foto: Launchmetrics(Spotlight

Kakšne škornje izbrati glede na svojo postavo?

14. oktober 2023
Foto: Profimedia

Še bolj kot obleka nas izdajajo čevlji, saj pripovedujejo zgodbo o svojem lastniku.

Sodobna ženska naj bi imela za vsako sezono najmanj pet parov čevljev. A po izkušnjah mnogih strokovnjakinj celo Slovenke hudo presegamo to številko. Je to zahteva sodobne družbe, sledenje modnim trendom, ali le strast do čevljev?

Kakorkoli že, važno je, da imamo v omari takšne, ki pristajajo naši postavi, nam podaljšajo noge in so v skladu z našim stilom. Imate težave pri nakupu škornjev? Za vas smo zbrali nekaj nasvetov, s pomočjo katerih boste našli takšne, ki so vam pisani na kožo.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

Škornji do kolen

Naj bodo udobni, če potrebujete udobje, ali ekstravagantni, če si to želite. Osnovno pravilo pri izbiri škornjev, če želite vitek videz pa je, da ne smejo presekati noge v najširšem delu. Ravno zato so škornji do kolen najboljša izbira, saj pristajajo skoraj vsem. Ženske, ki imate širša meča posegajte po škornjih iz mehkih materialov, ki se prilagodijo vaši nogi. Če dodate še čokato peto, ki je lahko zaobljene ali kvadratne oblike, bodo vaše noge na videz še vitkejše.

Ženske z izredno suhimi nogami posegajte po škornjih, ki vašim nogam dodajo nekaj obsega. Dobra izbira so kavbojski škornji ali škornji z zavihanim robom.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

Škornji preko kolen

Škornji čez kolena pristajajo samo visokim, vitkim postavam, ki so hkrati oblečene moderno, vendar enostavno. Nosimo jih s pajkicami in ohlapnim dolgim puloverjem, z oprijetimi kavbojkami, z mini krilom ali kratkimi hlačami. Zraven sodijo debelejše, neprosojne nogavice, ki so lahko tudi vzorčaste, če so škornji gladki.

Škornji preko kolen z visoko peto enkratno skrijejo kakšno pomanjkljivost in so odlična izbira za vtis ob večernih prireditvah, seveda pa ne tam, kjer je predpisana formalna koktajl obleka.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

Gležnjarji

Gležnjarji so odlična izbira za k hlačam. Če izberete elegantnejše s peto, so primerni tudi za v pisarno, saj vam v njih ne bo tako vroče kot v visokih škornjih. Ženske s krajšimi nogami oblecite hlače v enaki barvi kot so gležnjarji, saj se s tem izognete navideznemu skrajšanju nog.

Tako kot pri škornjih, pazite, da se ne bodo končali na najširšem delu meč in predvsem, da vas ne bodo tiščali. Hitro se namreč zgodi, da vam optično “odrežejo” noge.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

Kaj pa najlonke?

Seveda je pri škornjih pomembna tudi izbira najlonk, ki jih nosite pod njimi. Tanke in prozorne so primerne za dnevne, poslovne priložnosti. Če so vaše noge suhe, izberite takšne z leskom.

Najlonke, debelejše od 40 denov stisnejo noge in vam pomagajo do vitkosti, še posebej, če je hlačni del narejen kot steznik. Tudi temnejši toni bodo stanjšali vaše noge. Letos so v trendu znova črne najlonke s subtilnimi vzorci, s katerimi lahko v vaš outfit vnesete dozo igrivosti.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close