Kakšni so letošnji trendi adventnih dekoracij? Imamo smernice!

23. november 2022

Kakšni so letošnji trendi adventnih dekoracij? Imamo smernice!

23. november 2022
Foto: LiparDesign Photography

Prva adventna nedelja je 27. novembra in čas je, da se odločite, s kakšno adventno in božično dekoracijo boste okrasili svoje domovanje.

Ponovno je tisti čas v letu, ki mu nekateri pravijo najlepši čas. Čas lučk, čudovitih dekoracij, preprostih želja in druženj z družinskimi člani in najbližjimi prijatelji. Čas, ko pozabite na skrbi in se prepustite pravi magičnosti praznikov, ki vas popeljejo nazaj v otroško sanjarjenje in brezskrbne dni.

A medtem ko vzdušje iz leta v letu ostaja enako, pa se trendi božične dekoracije zelo hitro spreminjajo.

Novosti ima v malem prstu spet Metka Sporiš iz Sanjskega šopka, ki je tudi letos pripravila izbor imenitnih adventnih venčkov, s katerimi boste zagotovo polepšali vaš dom.

Foto: LiparDesign Photography

Adventni venčki so središče vaših domov

Nekateri si konca leta preprosto ne predstavljajo brez nedelj, ko na adventenm venčku prižgejo svečko, z njim okrasijo mizo ali vrata. “V vsakem primeru bo vedno in v vsaki obliki izžareval tisto posebno pričakovanje, ki ga imate pred bližajočimi se prazniki,” sporoča Metka.

Kakšni so torej letošnji trendi?

Minimalizem in eleganca

“Razkošni, bogati in pisani elementi prazničnih dekoracij se letos pomikajo nekoliko v ozadje,” razlaga Metka. “V ospredje pa prihajajo dekoracije minimalističnih, elegantnih in modernih oblik. Z njimi boste sporočili, da je razkošje v resnici tisto, ki ga nosite v sebi, ko ste skupaj z vašimi najdražjimi.”

Foto: LiparDesign Photography

Lan in žamet

Tudi same teksture adventnih venčkov in dekoracij bodo nežne in mehke, dodaja: “To umirjeno in nežno plat lepo ponazarjata materiala lan in žamet, ki bosta pletla povezave med ostalimi naravnimi teksturami letošnjih decembrskih kreacij.”

Foto: LiparDesign Photography

Naravni materiali

“Materiali, ki jih letošnje adventne dekoracije zagotovo ne bodo obšle, so: evkaliptus, cipresa, bombaž, poper, barvan asparagus, beljen in barvan ruskus, storži, veje, deli debel,” pravi Metka. “Naravni materiali so kot vsako leto središče božično novoletnih dekoracij. Ne le da so odlično videti, z izbiro naravnih materialov v svet spuščate svoje sporočilo, da vam je mar za naravo.”

Foto: LiparDesign Photography

Peščena in zlata barva

V barvnih paletah pa bodo letos prevladovale predvsem zelena barva – sage, rjava, peščena in zlata barva.

Foto: LiparDesign Photography

Se klasika poslavlja? Ne čisto zares, a sodobni trendi vedno iščejo nove pristope tudi v klasičnih elementih. Nič drugače ni tudi pri adventnih venčkih in dekoracijah prazničnega časa.

Ideja: adventni koledar

Za vse ljubitelje adventnega časa je Metka pripravila zanimivost – cvetlični adventni koledar, ki bo navdušil vse ljubitelje cvetja: 24 dni = 24 suhih cvetlic, iz katerih boste ustvarili svoj venček iz suhega cvetja.

Adventni koledar je narejen z namenom izkazovanja hvaležnosti in družinskih vrednot. Na voljo so trije koledarji – en za celotno družino, drugi za otroke, v katerem so naloge bolj osredotočene na otroke in tretji za vas, ki ste že bolj vešči težjih izzivov.

Foto: LiparDesign Photography

V vsakem paketu boste dobili obroč in nekaj zelene dekoracije, 24 paketkov, v katerih se skrivajo suhe cvetlice in naloge, ki jih boste izpolnjevali vse do božiča! Vse, kar potrebujete poleg paketa, pa je prostor, kamor boste na božič obesili venček, žebelj in kladivo, s katerim boste pritrdili obroč.

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic

New Report

Close