Kam greva na brunch?

01. oktober 2022

Kam greva na brunch?

01. oktober 2022
Foto: Unsplash

A samo jaz včasih ob tem vprašanju zmrznem in pozabim na imena vseh luštnih lokalov v Ljubljani?

In potem stojiva s prijateljico sredi Prešerca in na glas naštevava kavarne in bistroje, ki nama padejo na pamet, dokler ne poguglava še vseh menijev in se deset minut kasneje končno odločiva, kam greva. 

No, tu je en kratek seznam, da se lahko na hitro odločite.

EK Bistro

Bistro na Petkovškovem nabrežju je že več let eden od najbolj priljubljenih bistrojev v centru Ljubljane. Od klasičnih poširanih jajc Benedict do poširanih jajc z lososom, omlet, sendvičev različnih sladkih zajtrkov in slanih palačink do njihovega EK krožnika in veganskih opcij – meni zagotovo prepriča še tako izbirčnega gosta. 

Foto: Instagram

Le Petit Cafe

Le Petit Cafe očara tako z mizami na terasi, kot tudi z notranjim dizajnom. Tisti bolj neodločni boste gotovo imeli težave z ogromno izbiro na njihovem meniju. Poleg jajc na sto in en način, bagelov in celo malega angleškega zajtrka, pa imajo na izbiro tudi palačinke, različne jogurte, kosmiče in naravne smutije. 

Foto: Instagram

Kodila Gourmet – brunch po slovensko

Če si želite poskusiti kombinacijo klasičnega bruncha ter slovenskega zajtrka, potem je Kodila Gourmet na Adamič-Lundrovem nabrežju dobra izbira. Tam boste našli številne sendviče, klobase, narezke, prigrizke, pa tudi tradicionalne jedi na žlico, za posladek pa si lahko privoščite katero od slovenskih sladic. 

Foto: Unsplash

Barbarella Juice Bar za vegane

Čeprav Barbarella ni najbolj poceni, pa se je med Ljubljančani že uveljavila kot ena najboljših veganskih in vegetarijanskih bistrojev. Barbara Radojlovič, “gurujka” presne veganske prehranske kulture v Sloveniji tako uporablja ekološke sestavine in hrano minimalno toplotno predela, gosti pa so še posebej navdušeni nad čudovitimi in okusnimi acai skledami in sladicami. Izdala je že nekaj knjig, njen veganski bar pa lahko najdete na Slovenski cesti ali pa v BTC-ju. 

Foto: Instagram

Bistro Mango

Na Mesarski ulici v Ljubljani boste našli Bistro Mango, ki prejema pohvale ne samo na račun svojega jutranjega menija, temveč se lahko pohvali s kosili in večerjami. Morda izbira ni tako velika, toda obsega vse klasične jedi – jajca Benedict, jajca Royale ter jajca z natrgano svinjino, domači jogurt, mali angleški ter ameriški zajtrk, brez odlične kave in sveže iztisnjenega pomarančnega soka pa tudi ne gre. 

Style. Več novic

New Report

Close