Kam na zimsko avanturo blizu Slovenije?

28. december 2022

Kam na zimsko avanturo blizu Slovenije?

28. december 2022
Foto: Instagram

Enodnevne avanture so odlična ideja v času praznikov, a težava je ugotoviti, kam bi šli. Mi smo obiskali adventni Zagreb, in to so zanimivosti, ki si jih morate nujno ogledati.

Okrašena mesta v času adventa so vedno najlepši del praznikov in obisk enega izmed bližnjih mest je vedno odlična ideja za zmenek ali enodnevno avanturo. Letos blizu nas poteka Zagreb Advent v sklopu katerega celotno mesto nudi več zanimivosti in stojnice, ki so razpršene po vseh parkih.

Vse točke, ki spadajo v Zagreb Advent, si je težko ogledati v celotnem dnevu, zato smo za vas izbrali najbolj zanimive dele mesta.

Ledeni park

V sklopu Adventa Zagreb je pred veličastnim pročeljem Umetniškega paviljona možno drsanje. Ledeni park se nahaja na Trgu Kralja Tomislava, obkrožen pa je tudi z mnogimi stojnicami, kjer se lahko pogrejete s kuhanim vinom in drugimi zimskimi dobrotami.

Drsališče je ogromno in obkroženo z magičnimi lučkami, ki iz drsanja naredijo pravo izkušnjo. Odlična ideja za zmenek, če pa želite malčke naučiti drsati, ponujajo tudi učne urice. Le pozorni bodite na urnik, ker se drsališče vsako uro za 30 minut zapre, da lahko zgladijo led.

Muzej čokolade

Muzej čokolade je sicer tudi del redne ponudbe muzejev Zagreba, a v sklopu Adventa je razstava malce drugačna, odpiralni čas pa daljši. Tema letošnjega zimskega muzeja čokolade so sličice, ki se zbirajo v albumih. Za obisk tega magičnega muzeja zavijte na Varšavsko 5 in se prepustite sladkobi.

Strossmayervevo sprehajališče

Eden izmed najbolj znanih simbolov Adventa so prikupne lesene hiške, ki so posute po Strossmayerjevem sprehajališču. Ob večeru zasije z lučkami, ki vas bodo objele s prijetno atmosfero, medtem ko se sprehajate med vonjavami različnih tradicionalnih jedi.

Ko si ogledate sprehajališče, pa lahko zavijete še na ogled Tunela Grič, ki trenutno v svoji notranjosti ponuja prelepo zimsko instalacijo.

Winter Park

Če ste bolj adrenalinski tip, ali pa imate preprosto radi zabaviščne parke, se zapeljite do parka dr. Franja Tuđmana. Park, ki ima tudi svoje parkirišče, ponuja mnoge cenovno ugodne, tako adrenalinske kot manj adrenalinske vožnje.

Lahko se odpravite na Shuttle, ki vas obrne na glavo, ali pa le na avtomobilčke na električni pogon. Ponujajo pa tudi program za otroke, ki bo zagotovo razvedril vsakega malčka.

Fuliranje

Na terasi Oleander hotela Esplanade se letos nahaja gastronomska rapsodija sedmih restavracij in dveh barov. Vrhunska hrana in pijača, glasba v živo, v večernih urah pa celo DJ.

V duhu festivala bo ob gastronomiji in glasbi potekal tudi poseben program, osredotočen na trajnost. Če vam bo po celem dnevu pohajkovanja še do nekaj zabave, zavijte na Fuliranje.

Če imate možnost, predlagamo, da se do Zagreba zapeljete z vlakom, saj vam bo iskanje parkirnega prostora po vsej verjetnosti vzelo veliko časa.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close