Kanye West še naprej nadleguje nekdanjo ženo Kim Kardashian

16. februar 2022

Kanye West še naprej nadleguje nekdanjo ženo Kim Kardashian

16. februar 2022
Foto: AP Photo/Lewis Joly via Guliver

Kim Kardashian in Kanye West sta že leto dni v ločitvenem postopku, toda raper ne odneha – ženo hoče nazaj, pa četudi z nadlegovanjem. 

Kanye West je imel precej buren vikend. Najprej je javno napadel Billie Eilish, naj se opraviči Travisu Scottu, češ da je slednjega kritizirala, s tem ko je prenehala s petjem in počakala, da je eden od oboževalcev pod odrom dobil inhalator. 

Nato pa je objavil številne slike, ki so nakazovale, da gre za vojno med njim in Petom Davidsonom, s katerim se njegova žena trenutno videva. Komentiral je tudi prijatelje, ki so nenavadno vedenje Westa v času ločitve obsodili in ga tako “izdali”. 

Februarja lani je Kim po šestih letih zakona z Westom vložila zahtevek za ločitev, a glasbenik še kar upa, da bosta s Kim spet par.

West si želi ženo nazaj

Valentinovo je Kim sicer praznovala s svojim fantom Petom Davidsonom ter objavila nekaj fotografij z različnimi opravami, toda enakimi sončnimi očali. Njen mož, s katerim sta v ločitvenem postopku točno eno leto, pa je že med vikendom dal svetu vedeti, da nasprotuje njeni zvezi s Davidsonom. Objavil je celo sliko pogovora z Davidsonom, v katerem ta pravi, da ne bo nikoli vmešal v vzgojo njegovih otrok, West pa je pod objavo z velikimi tiskanimi črkami zapisal, da Davidson ne bo nikoli videl njegovih otrok. 

Objavil je tudi sliko Kardashianove in Davidsona ter zapisal, da ni v sporu s Kim, temveč da jo ljubi in si želi svojo družino nazaj. West več kot očitno še vedno spremlja zvezdnico, saj je na svojem Instagram profilu objavil tudi številne objave, namenjene zvezdnici, ali pa kar slike njunega pogovora.

V enem izmed zdaj že izbrisanih objav ga je Kim vprašala, zakaj objavlja posnetke zaslona njunega pogovora, na kar je odgovoril, da je dobil sporočilo od svoje najljubše osebe na svetu, da je njen največji oboževalec in zakaj tega ne bi povedal vsem. Prosila ga je tudi, naj neha izpostavljati Davidsona nevarnosti, saj s svojimi objavami na Instagramu ustvarja “nevarno in strašljivo okolje”, zaradi česar bo nekdo poškodoval Davidsona, vse skupaj pa bo Westova krivda.   

Kim Kardashian in Pete Davidson. Foto: Profimedia

West je svetu pokazal tudi svoje valentinovo darilo za Kim: cel poltovornjak rdečih vrtnic, na katerem piše “My vision is Krystal Klear” (Moj pogled je kristalno čist, op. p.), pri čemer je crystal clear zapisal s črko K namesto s C. West se je le malo pred tem razšel s svojim deketom, Julio Fox

Prevzema odgovornost, toda še naprej kriči na ljudi

Po tem, ko so bile vse omenjene izjave izbrisane, je objavil sliko, pod katero prevzema odgovornost za svoja dejanja. Zapis je za razliko od njegovih klasičnih tiskanih črk zapisan z malimi tiskanimi črkami.

West v njem pravi, da se zdaj zaveda, da tiskane črke dajo ljudem občutek, da kriči nanje in da dela na svoji komunikaciji. Pravi, da se lahko od ekipe kreativnih profesionalcev, organizatorjev in vodij skupnosti veliko nauči in zahvaljuje se vsem za podporo. Nadaljuje, da se zaveda, da so posnetki zaslona številne vznemirili in dali vtis, da nadleguje Kim. Za to prevzema odgovornost in pravi, da se še vedno uči, kako biti dober vodja in dober poslušalec. 

Kljub spravljivemu zapisu pa je West že nekaj ur kasneje nadaljeval v svojem slogu: objavil je sliko Kim Kardashian s sončnimi očali v črnem bodysuitu znamke Balenciaga, pod sliko pa z velikim tiskanimi črkami zapisal, da so tiskane črke nazaj. Objava je že izbrisana, številni pa so se spraševali, ali je bila objava, s katero je prevzel odgovornost, objavljena s strani njegovih predstavnikov za javnost. 

Foto: gotpap/STAR MAX/IPx via Guliver

Je West narcis?

Številni družinski svetovalci in terapevti so Westa in njegovo spopadanje z ločitvijo že kritizirali. West, za katerega je sicer znano, da ima bipolarno motnjo, je namreč zelo otežil skupno vzgojo otrok, je povedala Kardashianova. V letu dni je zamenjal tri odvetnike in se potrudil, da je vzgoja otrok kar se da težavna. 

Številni ločitveni strokovnjaki so njegovo gesto s poltovornjakom vrtnic označili kot “poločitveno zlorabo”. Na TikToku in Twitterju so se oglasili številni, ki so Westa označili za narcisa, med drugim tudi Lee Hammock, narcis, ki po petih letih terapij ljudi osvešča o narcizmu. 

@mentalhealness I’m not saying he’s a narcissist, but if he isssssss Kayne is definitely taking things to a narcissistic obsessive level #kayne #kanyewest #kimkardashian ♬ original sound – Lee Hammock

Pravi, da ne trdi, da je West narcis, toda tehnike, ki jih uporablja, so zagotovo tehnike narcisov. Hammock meni, da obsesivno vedenje, kot ga vidimo pri Westu, da žrtvi občutek, da bi se vse skupaj končalo, če bi se ta vrnila k njemu. S to tehniko narcis izmuči svojo žrtev, saj se takšna zloraba ne konča, temveč se le poveča. 

Hammock meni, da gre tu za poseben primer, saj se dogaja javno in vpleteni osebi sta svetovno znani. Toda s takimi ljudmi in s takim nadlegovanjem se spopadajo številne žrtve narcisov. Ti se prikažejo na njihovem delovnem mestu, na domu, kličejo njene starše in jo nadlegujejo, pogosto ima žrtev občutek, da bi bilo varneje, da se vrne. To pa da narcisu vedeti, da bo tehnika delovala tudi naslednjič, ko žrtev poskuša oditi. 

Izpostavil je tudi lastnost narcisov, ki želijo žrtvi pokazati, da si lahko hitro najdejo novega partnerja. Tega pa se lahko tudi hitro znebijo, da bi svoji žrtvi pokazali, kako močno si jo želijo nazaj. 

Čeprav Hammock še enkrat pove, da ne ve, ali je West zares narcis, pa vseeno poudari, da je raperjevo obnašanje zelo nevarno in nepredvidljivo, na žalost pa zvezdnik izrablja svojo slavo in javnost, da Kim pokaže, da ga ljudje podpirajo v njegovem prizadevanju, da je družina spet skupaj. 

Style. Več novic

New Report

Close