Kanye West kot maneken na Balenciagini blatni modni reviji

05. oktober 2022

Kanye West kot maneken na Balenciagini blatni modni reviji

05. oktober 2022
Foto: Instagram

Kontroverzni raper je uradno debitiral na modni brvi.

Kanye West je med pariškim tednom mode odprl Balenciagino revijo pomlad/poletje 2023. Po blatni brvi je korakal v popolnoma črni opravi, ki so jo sestavljali črne usnjene hlače, črn pulover s kapuco, bejzbolska kapa in masiven neprebojni jopič.

Na kapi in jopiču se je bohotil napis “Security” (Varovanje op. p.) in slavni raper je bil res videti kot točno to – varnostnik v klubu.

Posebne učinke je dodala tudi modna brv, ki je bila postavljena na prostem v mestnem Parc des Expositions, na njej pa je bilo polno blata, ki je manekenom segalo vse do kolen. Pika na i je bilo ličenje, zaradi katerega so bile manekenke in manekeni, s Kanyejem na čelu, videti odrgnjeni in pretepeni.

Foto: Instagram

Balenciagin kreativni direktor, Demna Gvasalia, je kolekcijo predstavil z idejo, da je osebna identiteta “bojno polje”.

“Potrebna sta pogum in vztrajnost, da resnično prevzamemo svojo identiteto in to, kdo v resnici smo,” se je glasil del njegove izjave. “In bolj ko se trudiš biti to, kar si, bolj te udarjajo v obraz … Izziv je vstati in nadaljevati hojo proti svojemu resničnemu jazu, potem ko si bil pretepen in podrt.”

Foto: Profimedia

Blato kot metafora za kopanje resnice

Blatno ozadje za predstavitev pomladno/poletne kolekcije je zasnoval konceptualni umetnik Santiago Sierra, znan po kontroverznih projektih, ki izprašujejo družbeno neenakost. V enem svojih najbolj razvpitih del z naslovom “160 cm tetovirana črta na 4 osebah”, izvedenim leta 2000, je skupini prostitutk, odvisnih od heroina, plačal ceno zaužitja droge v zameno za to, da so mu dovolile tetovirati debelo črto čez njihov hrbet.

O Sierrini blatni sceni je Gvasalia pojasnil, da predstavlja “metaforo za kopanje resnice in bivanje na zemlji.”

Foto: Profimedia

“Bilo je res posebno!”

Med tistimi, ki so se odzvali na Kanyejevo prvo manekensko nastopanje, je bila tudi legendarna 80-letna oblikovalka Betsey Johnson, ki mu je po njegovem debiju poslala sporočilo. “Ko si hodil po brvi, sem se počutila prav čustveno,” je zapisala. “Bilo je res posebno.”

Revijo so si ogledali tudi Westovi štirje otroci, triletni Psalm, štiriletna Chicago, šestletni Saint in devetletna North, ki je na modno revijo prišla v skrajno odštekani opravi. V njej je spominjala na “snorčka”, lik iz nekdaj priljubljene risanke Snorčki.

Foto: Profimedia

Oblečene je imela črne hlače z bleščicami, k njim pa obula orjaške crocse, ki so nastali v sodelovanju z Balenciago. Najbolj nenavaden dodatek je bila nekakšna maska, ki jo je imela poveznjeno čez obraz, ki se je na zadnji strani končala z dolgo lovko. Le kako je izpod nje sploh kaj videla?!

Avtor
Piše

K. F.

Style. Več novic

New Report

Close