Kargo hlače so spet IN! Ste pripravljeni na njihovo vrnitev?

10. februar 2022

Kargo hlače so spet IN! Ste pripravljeni na njihovo vrnitev?

10. februar 2022
Foto: Profimedia

Pripravljeni ali ne, kargo hlače so nazaj! Najljubši kos z začetka novega tisočletja so že posvojile največje ikone stila, kot so Rihanna, Zendaya, Emily Ratajkowski, Hailey Bieber in Kendall Jenner.

Zgodovina kargo hlač sega nazaj v leto 1938, ko jih je nosilo britansko vojaško osebje kot del njihovih bojnih uniform. Originalni slog kargo hlač je imel en žep na stranskem in enega na sprednjem delu. V ZDA so bile prvič nošene kot vojaške uniforme v 40. letih prejšnjega stoletja.

Danes je kargo hlače mogoče najti v ponudbi luksuznih modnih znamk, kot so Celine, Bottega Veneta, Chloe, Prada, Max Mara in The Attico, novi trend pa sta hitro posnemala tudi Zara in Zalando.

Različne kombinacije za različne stile

Kargo hlače so v letu 2022 prevzele del sproščene garderobe, sodobno različico tega trenda pa lahko nosite tudi v nekoliko bolj urejeni različici.

Tiste, ki prisegate na minimalizem, jih kombinirajte s preprostim belim topom in salonarji, tiste, ki imate raje ulično modo, pa k njim oblecite široko majico in obujte robustne gležnjarje. Za vas smo izbrali nekaj raznolikih modnih kombinacij, ki vam bodo v pomoč pri stiliranju.

Avtor
Piše

K. F.

Style. Več novic

New Report

Close