Katere modne znamke so dandanes najbolj vplivne?

Po zadnjih raziskavah Interbrand’s Best Global Brands je vodilno ime modne panoge v letu 2017 luksuzna znamka Louis Vuitton!

V času, ko je tekmecev vse več in borba za kupca navita do konca, je prepričevanje potrošnikov, da prav pri določeni znamki pustijo svoj denar, vse bolj zagrizen in domišljen posel. Publikacija Business of Fashion je pod drobnogled vzela raziskavo Interbrand’s Best Global Brands 2017, ki poroča o 100 globalno najbolj vplivnih znamkah, od tehnoloških, do modnih.

Interbrand’s Best Global Brands v paramatre vključi finančni uspeh znamke, pa tudi njegov vpliv na izbiro kupcev; obenem pa kajpada sposobnost teh znamk, da svoje stranke uspejo prepričati, da so njihovi premium izdelki vredni nezaslišanih, včasih že smešnih vsot denarja.

Jennifer Connelly v Louisu Vuittonu

Kar se tiče tehnologije, imajo vodilni primat Google, Apple in Microsoft. Na področju mode pa je prva na lestvici francoska luksuzna modna hiša Louis Vuitton. Ta je šele na 19. mestu, za številnimi drugimi hi-tech znamkami, a treba je dodati, da je lani Gucci denimo zasedal 52. mesto in se letos premaknil više, na 21. mesto, podoben skok za več mest je naredila prestižna modna blagovna znamka Hermès.

Gucci na eni od fashionistk med pravkar minulim milanskim tednom mode

Nekatere znamke so tudi nazadovale, ko govorimo o modi. Hiša Burberry je padla za tri mesta in je sedaj na 86. mestu, to mesto pa deli s Prado, ki je od lani padla za trinajst klinov na lestvici. Ralph Lauren je recimo z lestvice to leto popolnoma izpadel, lani pa je bil na 98. mestu.

Burberry

Nepopustljivi kriteriji, ni kaj! Zdaj veste, če želite pokazati poznavanje modne industrije in kaj je zdaj ‘in’, nosite oblačila in dodatke Louis Vuitton, Gucci in Hermès! Dior je denimo na 95. mestu, Cartier pa šele na 65 in šlo bi mu še slabše, če ga ne bi ‘pokonci’ držala prodaja sedaj kultnega modela Love Bracelet. Chanela, zanimivo, nismo našli nikjer (če ne verjamete, si celotno lestvico oglejte tukaj).

Znana blogerka Lisa Hahnbück s Panthère de Cartier uro in Love Cartier zapestnico

Glede na dinamiko sektorja se lahko lestvica že naslednje leto popolnoma spremeni, današnji zmagovalci bodo jutrišnji poraženci (in obratno), lahko se zgodi, kot Laurenu, da nekaterih imen ne bo več gor, ali pa pridejo na lestvico taka, ki jih Slovenci sploh ne poznamo kaj preveč. Pustimo se presenetiti!

 

Foto: Elle, Profimedia, Buro247.hr, Pinterest, Business Of Fashion, The Impression

New Report

Close