Katere oblike pincet so najbolj primerne za oblikovanje obrvi?

24. julij 2019

Katere oblike pincet so najbolj primerne za oblikovanje obrvi?

24. julij 2019

Špičasta, ravna, pod kotom prirezana ali klasična, ki jo še najbolje poznamo? Katera najboljše opravi točno določeno nalogo pri puljenju dlačic?

V zadnjih letih je vsa pozornost lepotnega sveta ponovno usmerjena na obrvi. Tiste, ki smo jih v mladosti preveč populile, ker smo se sramovale pregostih in debelih obrvi, te takrat pač niso bile ‘in’, sedaj nemalo obžalujemo, da jih nismo pustile rasti pri miru in bi odstranjevale samo tiste najbolj moteče dlačice, ki so štrlele brez reda in kvarile obliko loka obrvi.

Morda do sedaj tudi ve niste bile seznanjene s podatkom, da obstajajo pincete različnih oblik? Uporaba špičaste pincete je denimo daleč najbolj zahtevna, pri rokovanju z njo je potrebna veščina in mirna roka, toda edina od vseh uspešno reši težavo vraslih dlačic.

Neravno prirezana pinceta se na primer boljše izkaže pri oblikovanju spodnjega dela obrvi, medtem ko je ravna pinceta primernejša za urejanje zgornjega dela loka. Poglejmo si, do kakšnih spoznanj so se dokopali beauty mojstri in vizažisti, ki imajo opravka tudi z urejanjem obrvi in puljenjem dlačic.

# Špicasta pinceta

Na videz je malce nevarna, kar pa lahko tudi v resnici je, če nimamo mirne roke in pincete načeloma nismo preveč vajene. Vsekakor pa je edina, ki lahko ‘ulovi’ in odstrani tudi najtanjše in najkrajše dlačice, celo tiste vraščene! Ženske, ki se jim roka trese ali pincete ne znajo uporabljati, naj to delo raje prepustijo osebju lepotnega salona.

Dodaten plus: špicasta pinceta je naravnost izvrsten pripomoček za vstavljanje in razporejanje posameznih dlačic umetnih trepalnic, ki jih nalepimo na zgornjo veko.

# Simetrično prirezana pinceta 

Gre za čisto klasiko med pincetami, ki je najdlje na trgu in jo gotovo vsi poznamo. Z njo ne odstranjujemo le neželenih posameznih dlak in dlačic kjerkoli na telesu in občasno izpulimo odvečno dlako v obrveh, ampak z njo od pomladi do jeseni izpulimo tudi kakega prisesanega klopa na sebi ali na domačem ljubljenčku. Da, zares je vsestranska za uporabo! No, če smo pri oblikovanju obrvi, s simetrično prirezano pinceto lahko idealno definiramo spodnji lok obrvi. Tudi ta vrsta pincete je dobro orodje za vstavljanje umetnih trepalnic.

# Ravna pinceta

Ravna pinceta ni primerna za oblikovanje obrvi, to pa zato, ker z njo lahko po nesreči izpulimo preveč dlačic naenkrat. Dobro pa se obnese, če imamo na primer na nosu skupaj zraščene obrvi (predstavljajte si Frido Kahlo ali Fredija Milerja) in jih želimo populiti. Ravna pinceta je primerna tudi za puljenje drugih dlačic na obrazu in telesu, ter za bikini področje.

# Pinceta, odrezana pod kotom

Za razliko od drugih pincet, pri katerih sta oba kraka ravna, je ta pinceta pod kotom prirezana pri obeh krakih. Pod kotom se ta kraka spajata. Ta vrsta pincete nam omogoča, da med oblikovanjem obrvi vidimo vsako dlačico posebej in je koristna, ko pulimo dlačice s težje dostopnih mest. Primerna je tudi za urejanje bikini linije, za krajše in svetlejše dlačice, ki se težje opazijo.

Nasvet plus: pred puljenjem obrvi dajte pinceto v zamrzovalnik. Hladna kovina bo pomagala, da bo po puljenju dlak koža manj razdražena. Lepotni strokovnjaki obenem priporočajo, da obrvi ali druge dlake pulimo po daljšem tuširanju ali kopanju, po možnosti zvečer, saj so vlažne pore bolj odprte in gredo dlačice hitreje ven. Obenem ima koža ponoči čas, da si opomore po puljenju in zjutraj ne bo več pordela na mestu, kjer smo pulili dlačice.

Foto: Imaxtree

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close