Katerega slavne modne revije ne bomo mogli več kupovati?

17. september 2019

Katerega slavne modne revije ne bomo mogli več kupovati?

17. september 2019

In kaj to pomeni za spletne strani?

Modni časopis Marie Claire bo z novembrom v Veliki Britaniji prenehal izdajati tiskano revijo in bo svojim bralcem ponujal izključno spletno publikacijo.

Čeprav je prodaja revije padla, ima spletna stran kar dva milijona uporabnikov mesečno. Revija, ki je luč sveta ugledala leta 1988, bo svojo prvo digitalno izdajo objavila pod licenco Groupe Marie Claire.

https://www.instagram.com/p/B2CDegNDzrk/

Jean de Boisdeffre, izvršni direktor Marie Claire International je dejal:

»Navdušeni smo s sodelovanjem s TI Media v tem zelo pomembnem razvoju znamke Marie Claire. Po več kot 30-ih letih prisotnosti v Veliki Britaniji, bo ta digitalni pristop omogočal še večji uspeh v prihajajočih desetletjih.«

Alexandra Shulman, ki je bila glavna urednica britanskega Voguea kar 25 let, je za BBC povedala, da je bila ob novici, da se zapira Marie Claire, zelo žalostna.

»Ko je bila lansirana Marie Claire, je imela ta revija odlično unikatno prodajno točko in to je bilo mešanje ulične mode z visoko ter odlične novinarske članke.«

Predstavnica za odnose z javnostmi pri Marie Claire je za BBC povedala, da Marie Claire deluje v zahtevnem sektorju mode in lepote ter da so kupci in oglaševalci pospešili svoj prehod na digitalne alternative.

Foto: Instagram

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close