Kateri so najboljši in kateri najslabši krofi v Ljubljani?

17. februar 2023

Kateri so najboljši in kateri najslabši krofi v Ljubljani?

17. februar 2023
Foto: Anže Petkovšek

Čas pusta predvsem zaznamujejo krofi, ker pa se je seveda težko odločiti, kateri so tisti najboljši, smo novinarji na Stylu naredili pokušino.

Zadnje dni lahko v skoraj vsaki pekarni in slaščičarni zasledite slastne krofe, ki vas kar vabijo, da si jih privoščite. A včasih zunanjost in dobra reklama nista vse. Zato smo se na Stylu odpravili na pokušino sedmih različnih krofov v Ljubljani (in na Trojanah, seveda), da bi vam pomagali pri letošnji izbiri.

Če želite svoje domače in bližnje razveseliti s krofi, pokukajte spodaj, s katerimi vam bo to najbolj uspelo.

1. Slaščičarna Trubar

Foto: Anže Petkovšek

Majhna družinska Okrepčevalnica in slaščičarna Trubar, ki se nahaja na Trubarjevi cest 53, nas je prav očarala. Njihovi krofi pa so si prislužili prvo mesto na našem seznamu. Krofi so bili popolnoma sveži, še topli in vsekakor sočni. Tudi pri polnilu niso nikakor skoparili, sam krof pa je bil lahek in na prstih ter želodcu ni pustil nikakršnega občutka pretirane maščobe. K našemu navdušenju pa je prispevala tudi cena, saj so tudi najcenejši v Ljubljani.

Cena: 1,80 evra

Okus: 5/5

Polnilo: 5/5

Izgled: 4,8/5 

2. Slaščičarna Rašica

Foto: Anže Petkovšek

Drugo mesto si je prislužila vsem poznana in tudi najbolj priljubljena Slaščičarna Rašica, ki se nahaja v Črnučah na naslovu Dunajska cesta 308. A če se odpravite tja, se pripravite, da boste čakali vsaj 20-30 minut, saj se njihova priljubljenost kaže predvsem v dolgi vrsti in pomanjkanju parkirišč.

Krofi Rašice so bili kar močen tekmec Trubarjevim, saj so bili prav tako popolnoma sveži, mehki in okusni. A marmelade je bilo opaziti malce manj, eden izmed ocenjevalcev pa je omenil, da so krofi tudi malce bolj mastni. A vsekakor so še vedno eni izmed najboljših krofov v Ljubljani in razumemo, zakaj so ljudje pripravljeni čakati nanje.

Cena: 2 evra

Okus: 4,9/5

Polnilo: 4,9/5

Izgled: 4,7/5

3. Rifuzl

Foto: Anže Petkovšek

Za pokušino veganskih krofov smo se odpravili v Rifuzl, ki se nahaja na Celovški cesti 111. Veganske krofe, ki smo jih preizkusili mi, zanje peče Vegana Vegan Cakery, ki poleg krofov ponuja še mnoge druge veganske sladice.

Foto: Anže Petkovšek

Tokrat smo se odločili preizkusiti malce drugačen krof od običajnega – krof s pistacijo. In odločitev je bila prava. Pistacijina krema v krofu je bila odličnega okusa in ne pretežka (in tudi manjkalo je ni), sam krof pa je bil sočen in mehak. Na žalost je bil krof na otip in okus še vedno bolj masten od svojih sotekmovalcev, a je odlična izbira, če si letos želite malce drugačnih krofov.

Cena: 3 evre

Okus: 4,2/5

Polnilo: 4,7/5

Izgled: 4/5

4. Deveta vas

Foto: Anže Petkovšek

Na četrtem mestu se nahajajo veganski krofi iz ekološke pekarne 9.vas. Svojo spletno pekarno so sicer pred kratkim zaprli, a njihove krofe še vedno dobite na mnogih lokacijah. Ena izmed njih, v kateri smo se ustavili mi, je Zrno do Zrna, ki se nahaja na Trubarjevi cesti 8 (dobite pa jih tudi v prej omenjenem Rifuzlu).

Njihovi krofi so nas kar navdušili, predvsem niso bili premastni, a marmelade je bilo precej manj, kot pri vseh krofih, ki smo jih poizkusili prej. Prav tako pa za pripravo svojih krofov uporabljajo Khorasanovo moko, ki je za nekatere od nas pustila čuden pookus v ustih.

Cena: 1,99 evra

Okus: 3,6/5

Polnilo: 2/5

Izgled: 5/5

5. Emazing cake shop

Foto: Anže Petkovšek

Odločili smo se preizkusiti tudi malo bolj “salonske” krofe, ki jih prodaja Emazing cake shop na Trubarjevi cesti 22. Emazing creations je sicer bolj poznan po svojih okusnih kolačkih in ameriških krofih. A trenutno so v prodaji tudi običajni krofi z različnimi polnili in prelivi.

Foto: Anže Petkovšek

Preizkusili smo krof Nutella in krof Pistacija Malina. Oba krofa sta bila po okusu odlična, kombinacije so nas vse izjemno navdušile, sam izgled krofov pa je tudi zelo dovršen. A krofi so bili izjemno majhni, kar je pripeljalo do tega, da je bilo kreme celo preveč (cena pa je tudi dokaj visoka za tako majhen krof). Krofi so tudi na malce bolj mastni strani, ko jih kupiš pa ti prodajalka pove, da je krofe dobro pogreti pred zaužitjem. Če si torej želite manjših porcij in imate doma mikrovalovko, je Emazing slaščičarna za vas.

Cena: 3,2 evra

Okus: 4/5

Polnilo: 3/5

Izgled: 5/5

6. Trojanski krof

Foto: Osebni arhiv

Seveda, ker brez klasike ne gre, smo eno izmed naših sodelavk prosili, da se na svoji poti na delo ustavi na Trojanah. Trojane so že kar nekaj let znane po svojih krofih, na vsaki poti proti Štajerski, pa se je seveda treba ustaviti ponje.

A kljub svoji popularnosti nas trojanski krofi tokrat niso navdušili. Kot že najbrž vemo, so trojanski krofi dokaj veliki, za mnoge skoraj preveliki, marmelade pa je proporcionalno izjemno malo. Krofi so se tudi izjemno hitro posušili, v roku treh ur so se nam vsem zdeli suhi, v ustih pa so postali žvečljivi. Sam krof je na trenutke skoraj spominjal na kruh, če želimo v njem uživati, pa ga je vsekakor treba pogreti. Na žalost so nas tokrat pustili ravnodušne.

Cena: 1,70 evra

Okus: 2,5/5

Polnilo: 3/5

Izgled: 4/5

7. Slon

Foto: Anže Petkovšek

Na presenetljivo zadnje mesto smo uvrstili krofe hotela Slon. Hotel Slon vsako leto v času pusta svoje krofe prodaja na stojnici na Čopovi, po čemer so tudi dokaj znani.

Foto: Anže Petkovšek

A njihov krof nas nikakor ni navdušil. Krof je bil neizmerno masten, ko si vanj ugriznil, se je olje skoraj da pocedilo po ustih. Zaradi olja je sam krof izjemno težek in skoraj pusti občutek slabosti, marmelade pa tudi ni bilo videti pretirano – če primerjamo z Rašico in Trubarjem, je je bilo v njihovih krofih skoraj dvakrat več. Krofi pa tudi nikakor niso sveži in so najbrž vnaprej spečeni zjutraj, nato pa se prodajajo cel dan,. Cena krofov pa je tudi v višjem rangu. S kruto iskrenostjo, obisk Slona vsekakor odsvetujemo.

Cena: 2,8 evra

Okus: 2.5/5

Polnilo: 2,5/5

Izgled: 2,5/5

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close