Katie Renshaw (11) je ganila občinstvo na tednu mode v Londonu

04. marec 2019

Katie Renshaw (11) je ganila občinstvo na tednu mode v Londonu

04. marec 2019

Katie je pogumna deklica, ki obožuje modo in se rada igra s prijateljicami. Njena drugačnost je v tem, da ima diagnozo cerebralna paraliza, a je vseeno uresničila svoje sanje!

Enajstletnica širokega nasmeha in iskrivih temnih oči se že nekaj časa ukvarja z modo in ima tudi svoje zastopstvo, matično modno agencijo Zebedee Management. Te dni je Katie uresničila svoje sanje in nastopila na londonskem tednu mode (LFW).

Prisotne je s svojim nastopom ganila in dokazala, da gibalno ovirani otroci (in ljudje na sploh) ne poznajo omejitve tudi na modnih pistah. Katie Renshaw je zbolela za cerebralno paralizo že kot dojenčica in večino življenja je preživela v invalidskem vozičku.

To pa ni bila ovira, da ne bi nastopila na modni reviji znamke Panda na zadnjem tednu mode v Londonu. Nasmejana deklica je na pisto stopila na nogah, voziček je uporabljala samo za oporo in občinstvo jo je nagradilo z glasnim aplavzom.

Pred tremi leti so deklico, ki je doma v Sandymooru v Veliki Britaniji, operirali na kliniki Alder Hey v Liverpoolu, kirurški poseg je trajal devet ur. Kirurgi so uspešno odpravili deformacije na njenih nogah in stopalih, potem je bila dolgo časa na fizioterapijah, lani pa je naredila prve samostojne korake.

“Katie rada pove, da je ponosna nase. Šla je že čez marsikaj in zdaj je sposobna narediti celo tako veliko stvar, kot je bil nastop na LFW,”

je za Daily Mail povedala njena 43-letna mati Clare.

V dekličini modni agenciji, ki Katie zastopa, pa so povedali, da se jim zdi pomembno imeti čim bolj pester nabor posameznikov za modne in medijske castinge.

“Čas je že, da prekinemo z desetletja dolgo diskriminacijo v modni industriji,”

so povedali v agenciji Zebedee Management, kjer želijo blagovne znamke spodbuditi, da bi v oglasne kampanje za svoje izdelke in storitve vključevali tudi ljudi s posebnimi potrebami ali z gibalnimi omejitvami.

D. S.

Foto: Daily Mail, Irishnews, Liverpool Echo, Runcorn and Widnes World

Style. Več novic

New Report

Close