Kavarna že 23 let prepoveduje vstop otrokom, mlajšim od pet let

01. december 2021

Kavarna že 23 let prepoveduje vstop otrokom, mlajšim od pet let

01. december 2021
Avtor: Unsplash

“Nič kričečih otrok,” pravita lastnika kavarne v Angliji. In tako je že 23 let.

Da otroci, mlajši od pet let, niso dobrodošli v kavarni Harley’s Cafe and Coffee Bar v mestu Staffordshire v Angliji sicer razjezi marsikatere starše, a lastnika to prakso (uspešno) uveljavljata že več kot dvajset let.

Kavarna je namreč polna spominkov, dragocenih zgodovinskih kosov in umetnin iz sveta športa, filma in glasbe. Poleg tega je znana po okusnih toastih, sendvičih in omletah, gostje pa še posebej hvalijo njihove zajtrke.

Nekatere pa ravno ta prepoved privablja

A poleg kulinarike so znani tudi po prepovedi otrok, mlajših od pet let, kar imajo jasno napisano tudi na tablo pred vhodom. Lastnika Tony in Beverley Flackett pravita, da sta se za takšno politiko odločila iz preprostega razloga:

“Otroci tekajo naokrog, razmetavajo in naredijo kakšno škodo, poleg tega pa nimava ustreznih prostorov zanje v toaletnih prosotrih,” sta pojasnila. Dodala sta še, da imata v kavarni veliko dragocenih stvari, za katere nočeta, da se jih otroci dotikajo.

Čeprav to nekatere odvrača od obiska, pa ravno ta prepoved številne privablja. “Ljudje pravijo, da jim je všeč, če ni kričečih otrok, medtem ko pijejo kavo,” pojasnjujeta.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close