Zato je zavrnil 8 milijonov evrov

05. november 2021

Zato je zavrnil 8 milijonov evrov

05. november 2021

Noro: unikatne sličice, ki se prodajajo za milijone evrov. Lastijo si jih tudi svetovno znane zvezde. Je takšna umetnina res vredna več kot 8 milijonov evrov?

Kanadčan je dobil ponudbo, da bi za približno 8 milijonov evrov prodal svojo kripto umetnino. Ker tudi sam razvija ta projekt, je prepričan, da je sličica vredna veliko več. Pravi, da trenutno njegov avatar ni naprodaj. 

Gre za NFT sličico. NFT-ji (Non-fungible tokens) so kriptografski kovanci in predstavljajo unikatna digitalna imetja. V zadnjem času so izjemno popularni.  

Ta je bila del enega prvih NFT projektov na Ethereumu. Projekt, za katerega gre, je leta 2017 razvilo podjetje Larva Labs. Ustvarili so 10.000 unikatnih karakterjev, trenutno je najcenejši vreden 300 tisoč evrov. Pred tednom dni so zabeležili najvišjo ceno prodanega – 450 milijonov evrov. 

Zvezdniki, ki sodelujejo v NFT projektih 

Paris Hilton je na tabličnem računalniku narisala svojo mačko in to umetnino prodala 17 tisoč dolarjev.  

Avtor: Cryptograph

Snoop Dogg je znan kot Crypto Whale, kar pomeni, da si lasti ogromno sličic. Prav tako je v kriptovalute vložil v ogromno denarja. Ena izmed njegovih sličic, ki je vredna največ, stane 17 milijonov dolarjev.  

Znani DJ Steve Aoki močno verjame, da so NFT-ji prihodnost in bodo tukaj ostali dolgo. Skupaj v sodelovanju s kreativnim direktorjem in 3D vizualnim umetnikom Antoniom Tudiscom, sta ustvarila svoje sličice in jih prodala za 4,29 milijona dolarjev.  

Avtor: Instagram

Avtor
Piše

T. Š.

Style. Več novic

New Report

Close